0

Г рупа "Конкурент" представя на живо новия си албум The Hard Way на 11 март в "Джой стейшън". "Родени за рок" е философията, на която музикантите ще подчинят първия си за годината концерт, разказват организаторите.

Група "Конкурент" представя на живо новия си албум The Hard Way на 11 март в "Джой стейшън". "Родени за рок" е философията, на която музикантите ще подчинят първия си за годината концерт, разказват организаторите.

Групата, делила сцени с Deep Purple, Whitesnake и AC/DC на престижни европейски фестивали, ще разходи почитателите си из най-доброто от дискографията си за последните 20 години с песни като "Дай ми време", "Мама" и "Аз съм твоят вечен конкурент".

"Конкурент" произлиза от сърцето на Коньовица, беден софийски квартал, в който живеят предимно маргинали и бачкатори, а вече и имигранти. Пътят на състава ни от репетиционната в схлупена къща, без пари за инструменти, медии или турне през 1985 г., до шестия ни албум през 2022-ра, плюс концерти със симфонични оркестри и съпорт на AC/DC, Whitesnake, Deep Purple и Tоto не само в България наистина беше труден. The Hard Way е албумът, който маркира завоя на "Конкурент" към съвременния мелодичен рок, адекватен на модерните тенденции в жанра", разказва китаристът Явор Недев. Той, Емил Анчев (вокал), Драгомир Михайлов (китара), Светослав Славов (кийборд), Явор Петров (бас) и Георги Милев (ударни) ще изсвирят за пръв път пред публика и новия сингъл от The Hard Way – "Хулиганин".

The Hard Way излиза през пролетта и включва песни като "Родени за рок", "Луда нощ" и кавър на поп хита "Губя контрол" на Миро.