0

Д а представлява Ордена на живите и мъртвите („Корпоралки“) във военния съвет на новия владетел на Равка – това очаква българският актьор Юлиан Костов в продължението на хитовия сериал на „Нетфликс“ „Сянка и кост“. След като се превърна във всеобщ любимец на феновете на едноименните книги, менторът на Мария Бакалова е отново в Будапеща, където вече текат снимките на новите епизоди.

Да представлява Ордена на живите и мъртвите („Корпоралки“) във военния съвет на новия владетел на Равка – това очаква българският актьор Юлиан Костов в продължението на хитовия сериал на „Нетфликс“ „Сянка и кост“. След като се превърна във всеобщ любимец на феновете на едноименните книги, менторът на Мария Бакалова е отново в Будапеща, където вече текат снимките на новите епизоди.

Във втория сезон Костов отново ще влезе в униформата на Федьор, който има все по-голямо въздействие върху събитията във втората книга на Лий Бардуго от поредицата - „Престол и щурм“. В страниците на томчето той се превръща в един от доверениците на Призоваващата слънцето Алина Старков. По всяка вероятност това ще бъде отразено и на екрана, като е възможно сцените на Юлиан Костов да се умножат дори повече. Причината – още в предния сезон той впечатли създателите на сериала и дори тогава те увеличиха присъствието му в сюжета.

Измежду работния процес около втория сезон на „Сянка и кост“ Костов намира време и за развлечение с останалите си колеги от каста, в който влизат още Бен Барнс, Джеси Мей Ли, Фреди Картър, Арчи Рено, Даниел Галиган, Амита Суман и др. Българинът е засечен от фенове в местен бар в Будапеща. Почитателите на фентъзи епизодите останали очаровани от екранния Федьор. За това споделят самите те в социалните мрежи, като разказват, че Костов е разговарял с тях и приятелите им. Нещо повече - той превключил на испански веднага щом разбрал какъв е майчиният им език. „Беше много мил и ни покани да останем да се видим и с останалите актьори, сред които и Джеси“, пише потребителят на Туитър azriel_lantsov.

Суперлативи Юлиан Костов си спечели и в края на миналата година, когато бе сред специалните звезди на ComicCon в Дортмунд, Германия. „Неговият слот беше само 10 минути, но 5-часовото пътуване си заслужаваше. Споменавала ли съм преди колко го обичам този човек“ и „Благодаря ти! Беше страхотно да се запознаем на живо“ бяха само част от коментарите на феновете след събитието. Други негови почитатели пък вече си пожелаха да го видят на подобни форуми и в други краища на света, сред които и Париж.

„Готино, че ми пишат и хора от цял свят, буквално от почти всяка европейска, южноамериканска държава, доста хора от Азия, Америка... Удивително е и с признателност се опитвам да прочета максимално от техните послания“, сподели пред „Монитор“ и самият Костов скоро след премиерата на първия сезон на „Сянка и кост“, който бе най-гледан по това време в стрийминг платформата в цели 12 страни.

Какво още ни разказа актьорът за сериала можете да прочетете ТУК.