0

Е кстравагантният певец Иво Димчев и изпълнителят с еврейски произход Ави Бенеди заедно ще сплетат гласове за обща кауза. На 18 март те ще се качат на сцената на мащабен благотворителен маскен бал-концерт, който цели да подпомогне украински граждани на фона на руската инвазия в тяхната родина. Цялата печалба, реализирана от събитието, ще бъде дарена именно в полза на търсещите спасение

украински бежанци в България,

 в сътрудничество с Български Червен кръст, също партньори на бала.

Екстравагантният певец Иво Димчев и изпълнителят с еврейски произход Ави Бенеди заедно ще сплетат гласове за обща кауза. На 18 март те ще се качат на сцената на мащабен благотворителен маскен бал-концерт, който цели да подпомогне украински граждани на фона на руската инвазия в тяхната родина. Цялата печалба, реализирана от събитието, ще бъде дарена именно в полза на търсещите спасение

украински бежанци в България,

 в сътрудничество с Български Червен кръст, също партньори на бала.

Освен от изпълнителя на „Баница“ и Бенеди, който стана известен у нас с дуета си с поп-фолк певицата Емилия – „Кой ще му каже?“, каузата ще бъде подкрепена и от актьора Светозар Кнезовски, който ще бъде специален гост. Водещ на събитието пък ще е синът на актрисата и режисьор Касиел Ноа Ашер – Зуи Хашмонай. След концерта феновете са поканени и на афтър парти с DJ Irmenаc.

 Музикалният празник започва точно в 19 ч, а вратите ще бъдат отворени половин час по-рано. Мястото е Networking Premium на бул. Раковски №25 в София. Билети могат да се намерят в мрежите на bilet.bg на цени между 

20 и 30 лв.

 За желаещите да помогнат на украинските бежанци, които нямат възможност да присъстват на събитието, има опция за дарение без билет.

 Случайно или не, концертът ще се реализира навръх най-светлия празник на евреите – Пурим, на който те отбелязват спасението си от възможността да бъдат убити във Вавилон.

Светлата дата е свързвана с веселие и радост, а традиционно на този ден евреите се маскират, организират празненства и карнавали, пият вино и вдигат шум.

 По този повод дрескодът на събитието включва именно маски, костюми и повече грим. За най-ефектното облекло е обещана специална награда, а за всичко останали ще име welcome drink и вкусни специалитети от еврейската кухня.

 „Ще пеем, ще танцуваме, ще се прегръщаме. Купонът е гарантиран.“, обещават и организаторите на маскения бал от „Израелски център за наука и култура в България“ (Israeli Center for Science and Culture) и Networking Premium.