0

Мило, дневниче...

Ако рапърът Адриан Рачев-Румънеца водеше записки за ежедневието си, то през последните месеци щяха да преобладават истории за китайските език и култура, кулинарията, музиката и, разбира се, за семейството.

Мило, дневниче...

Ако рапърът Адриан Рачев-Румънеца водеше записки за ежедневието си, то през последните месеци щяха да преобладават истории за китайските език и култура, кулинарията, музиката и, разбира се, за семейството.

Именно изучаването на тънкостите от Страната на чая и коприната е сред най-новите начинания на изпълнителя. Той заляга над учебниците два пъти в седмицата по час и половина вече три месеца.

"Обичам да научавам нови неща и да предизвиквам себе си всеки ден. Интересен ми е, а и когато го уча, определено се разтоварвам от ежедневните ми задачи и ангажименти", обясни пред „Монитор“ той.

"Още от ден първи започнаха да ни учат да пишем йероглифи, което на мен ми беше доста странно, защото йероглифът няма нищо общо с каквото и да е, а и учителите ми по китайски, всички от тях са живяли в Китай, поне тези, с които съм работил. Хубавото е, че освен, че учиш езика, те дават и сравнения и самото учене става доста по-интересно отколкото, например, да си някъде само на урок или да си с усещането, че сякаш си в училище, в час или в клас. Доста по-интересно е и се докосваш до такива теми, думи и йероглифи, които ти самият си ги асоциираш веднага с нещо, което ти е интересно. До момента сме взели

около 500 йероглифа

и смея да твърдя, че горе-долу мога да се оправя“, разказа още рапърът.

Езиците не са му чужди, като може да борави свободно с пет такива.

„Езиците ми се отдават.. Свободно говоря български, английски и румънски, разбира се. Мога да се похваля и със завидни познания по италиански, испански и руски - определено мога да се оправя при разговор на тези езици“, намигна той.

Румънеца обича да уплътнява свободното си време и с кулинария. На въпроса

как се е влюбил в готвенето,

той отговаря така: „ Всеки започва с яйца за децата, жената или за себе си. Следващата стъпка са по-сложни ястия, докато стигнем до ниво, в което ти сам се вдъхновяваш да създаваш свои рецепти. Постепенно реших да изпробвам и други неща, които са малко по-различни. Готвих доста и се оказа, че ми се отдава, сега го правя с голямо удоволствие, преди всичко беше по рецепта, сега дори вкарвам и идеи от себе си“.

Звездата обича да глези семейството си със свои специалитети, сред които стек от риба тон, риба в сол и свински ребра с марината, която самият той е разработвал

в продължение на цели шест месеца.

„С огромно удоволствие бих станал част от някой кулинарен формат. Определено бих се записал за участие, би ми било много приятно. Имам с какво да изненадам журито, в което и да е българско кулинарно шоу. Готвенето е голяма моя страст и мога да предложа и покажа много умения и рецепти на зрителите“, казва още Адриан.

Музиката за него се равнява на живот, затова продължава да се развива и в тази посока.

„С моята група Folkustix работим върху следващите кавъри на песни от 90-те. На песните им даваме нов живот, като вкарваме фолклорни и български мотиви, това е един наистина уникален проект, за който благодаря на всички чуждестранни изпълнители, които работят с нас и ни се довериха. Освен всичко друго се занимавам и с направата на

музика за игри.

Озвучават се герои, правят се звукови ефекти, адски е интересно, а в същото време музиката е и важен елемент от цялостната концепция на конкретната игра. Това е интересен и различен начин в живота ми, с който се докосвам до друга материя, която определено ми носи наслада, а и усещането да знаеш, че даваш на света от себе си - било под формата на музика за хората, музика за игри или полезна информация за това къде и как могат да учат китайски, например, е незаменимо", сподели пред „Монитор“ още той.

Междувременно изпълнителят и нежната му половинка Божидара се радват на втората си рожба – Мартин, който се появи на бял свят през лятото. Румънеца определя наследника си като

страхотно пухкаво бебе,

което просто не спира да яде“.

Баткото Адриан Рачев-младши пък проявява певчески данни, но родителите не искат да налагат на децата си с какво да се занимават в професионален план.

„Това, на което бих искал да науча децата си, е да са доблестни, да държат на думата си, да се научат да спазват обещанията и уговорките си. Общо взето искам да бъдат момчета на думата си“, категоричен е гордият татко.