0

С ъсед на Евгения Калканджиева се ожали, че са му спукали гумите на колата пред блока им и инцидентът имал връзка с модната шефка. Георги Любенов-Геш публикува снимки и видео към разказа си за неприятностите във фейсбук групата „Забелязано в София“.

„Здравейте, група. Днес в 20:32 в квартал Бояна посегнаха на автомобила ми - 4 спукани гуми с нож и 1 изкъртено огледало! Моля за съдействие, ако някой знае или е видял и случайно разпознае човека от клипа, да се свърже с мен! Предлагам 3000 лв. за намирането на въпросното лице и изправянето му в съда, нека не позволяваме на подобни отрепки да посягат върху нас и да остава всичко това безнаказано! Извършено на ул. „Поп Евстати Витошки“ №3“, пише Любенов и показа снимка на физическия извършител. В коментарите по-късно пък добави: „На това място от години спира госпожа Евгения Калканджиева, която ми е съсед, живее над мен и върху нейната кола не е имало посегателство до момента, а на моята, паркирана от един ден там, има! Срещу мъжа й водя дела за нанесен побой вече 2-ра година… дали има връзка, вие преценете“.

„Телеграф“ потърси за коментар шефката на „Визаж“. „Тия съвсем се побъркаха. Дори няма да коментирам такава глупост. Ще го съдя за клевета“, заяви Жени Калканджиева.

Тя си има редовно проблеми със съседите от няколко години и през 2020 г. Софийският районен съд й присъди глоба от 300 лв. за това, че е хвърлила три яйца по комшиите си в навечерието на Гергьовден. Пред съдия Танка Цончева Мис България 1995 се извини „за тая тъпотия, която ни се случи“ и че се страхува съседите да не й направят някаква магия или да я урочасат. Съдът взе предвид извинението й и това смекчи вината й. Чистото й съдебно минало също допринесе за минималната присъда.

Георги Любенов пък е завел наказателно дело за закана за убийство по чл. 144, ал. 3 от НК срещу съпруга на Калканджиева – Стефан Манов. На 17 април 2020 г. Тачо го заплашил с думите „Ще те убия, ще те разфасовам, мъртъв си“. Това е възбудило страх у него, но на 29 юни 2021 г. Софийският районен съд е отхвърлил обвиненията, въпреки че е постановил веществените доказателства – комплект дискове, да останат приложени към делото. Геш е обжалвал присъдата на по-горна инстанция в Градския съд.