0

М атю Макконъхи разкри, че е отказал оферта за роля за 14,5 млн. долара, за да обърне посоката на кариерата си извън романтично-комедийния жанр, пише ScreenRant. Той е едно от най-големите имена в Холивуд днес и е известен с ролите си в Interstellar and Dallas Buyers Club.

Макконъхи започна кариерата си през 90-те. Преди 2010 г. голяма част от ролите му са в  романтично-комедийния жанр. Списъкът включва филми като "Как да загубим човек за 10 дни", "Сватбеният организатор", "Неуспешно стартиране" и "Призраци от миналото на приятелки". Той си партнира заедно с много известни лица, включително Дженифър Лопес и Кейт Хъдсън. Въпреки това, след 2010 г., кариерата му претърпява промяна, за да се включи във филми от различни жанрове, от драми като „Magic Mike“ до криминални трилъри като „Mud“.

В интервю актьорът обясни, че той е трябвало да направи пауза в кариерата си, за да направи промяната. Решението дошло, след като се потърсил в Гугъл и открил, че името му е свързвано с „разголения мъж от ром-комите“. 

Макконъхи сподели, че не бил засрамен от това, след като плащало сметките, но му пречело да бъде нает за роли в други жанрове. Той решил да се прибере в Тексас и да каже на мениджъра му, че: „Няма да прави такива повече“, след това прекарал 20 месеца без работа. 

Няколко месеца след прекъсването му, му било предложена роля за 8 млн. долара, коят отой отказал. Въпреки че по-късно студиото увеличило офертата до 14,5 милиона долара, Макконъхи останал непоколебим и не приел офертата. 

"Разревах се, за да взема решението. Дори си помислих, че трябва да сменя кариерата. Сега, имайки предвид това по онова време, това беше моментът, когато Холивуд наистина получи посланието“, каза той.

И докато той се шегува, че след $14,5 млн. офертата изглеждала „много по-добре“, това просто не е било достатъчно, за да промени мнението си. 

Той обясни, че филма даже не е бил заснет след отказа му да участва в него. Решението му обаче се изплатило. 

През следващите години Макконъхи преуспя, след като направи такъв необмислен ход в кариерата си, като влезе в главни роли в някои големи драматични филми и дори спечели Оскар за най-добър актьор за изпълнението си в „Даласския клуб на купувачите“ през 2014 г. Същата година, той също получи две номинации за „Еми“ за ролята си в хитовата криминална драма на HBO „Истински детектив“.

Като се има предвид сегашната му суперзвезда, странно е да се мисли, че актьор, който е претърпял толкова успех, колкото Макконъхи, е трябвало да залажи кариерата си на риск, за да преследва проекти, които са извън неговите традиционни роли. 

В крайна сметка рискът е с положителен резултат. Драстичното решение му спечели Оскар и го превърна в един от най-талантливите актьори в Холивуд.