0

Г ръцки военни официално поискаха от Силвестър Сталоун компенсации за унищожен танк и 20 млн. евро за снимания и у нас екшън „Непобедимите 4“.

Армейците от южната ни съседка твърдят, че продуцираният и от Силвестър Сталоун филм не е уредил финансово въпросите с военните. В иска си те са подкрепени от местните армейски сдружения.

Ноември

Гръцките армейци отбелязват, че от 29 ноември в продължение на 26 дни са участвали в снимките на „Непобедимите 4“ във и около Солун. За това време те не са виждали семействата си. Имало е нощни снимки, а на следващия ден екипът ги е искал от 7 сутринта до 19 ч и такъв натоварен график са имали нонстоп. За това време не са получили парични възнаграждения, каквито са им се полагали по закон. ПОЕС – Всегръцката федерация на военните асоциации, твърди, че е била унищожена и армейска техника, която не е компенсирана. На първо място са танк M60 A3 и джипка M/S 290 GD. Федерацията иска продуцентите на филма, сред които е и Слай, да заплатят унищожените танк и джип, както и да си платят изстреляните куршуми. Иска и парична компенсация за армейците, които са участвали в снимките и са изпълнявали неприсъщи за тях дейности. Според сметки на ПОЕС сумата, която Сталоун и продуцентите на „Непобедимите 4“ трябва да заплатят, е колосалните 20 млн. евро.

Контра

Според „Атенс нюз“ обаче много вероятно е гръцката армия и „Непобедимите 4“ да са се разбрали за далеч по-малка сума от исканите 20 млн. евро и тя вече да е платена. А бюрократични пречки да спъват заплащането на участвалите военни в снимките.

Миналата година „Непобедимите 4“ бе сниман в Лондон, София и Гърция. В него освен Слай участват Джейсън Стейтъм, Меган Фокс, Анди Гарсия, Долф Лундгрен, 50 сент, Тони Джаа, Нико Увайс и др. Още няма насрочена дата за премиерата, която най-вероятно ще е в Лондон. Монтажът и специалните ефекти се правят в София.