0

Х ерцогът на Съсекс падна от коня си след сблъсък по време на благотворителен мач по поло в Калифорния. Появата на игрището бе първата му публична изява след посещението във Великобритания за платинения юбилей на кралица Елизабет II, където според съобщенията е прекарал „доста официални“ 15 минути с баба си, пише в. „Дейли мейл“.   

37-годишният принц остана невредим при инцидента в клуба за поло в Санта Барбара, но падането му се превърна в лоша поличба за отбора му, който загуби надпреварата с 12:11.
Хари не изглеждаше разстроен от събитията на игрището, защото малко по-късно бе видян в добро настроение и в компанията на знаменитости – певицата Катрин Макфий, композитора и неин съпруг Дейвид Фостър и малкия им син Рени. 

Фостър е само с година по-млад от принц Чарлз и е описван от мнозина като „бащина фигура“ за Хари. Известно е, че наследникът на кралската корона на Острова има обтегнати отношения с принца на Уелс Чарлз и брат си Уилям, след като се отказа от кралската титла и емигрира в САЩ заедно със съпругата си Меган Маркъл, припомня изданието.  След произшествието Хари бе забелязан в компанията и на други звезди, който дойдоха да го подкрепят. Съпругата му обаче не беше сред присъстващите. 

Това не е първият подобен инцидент за Хари – през 2015 г. британският престолонаследник удари главата си, след като падна от коня по време на мач в Кейптаун, припомня на свой ред „Дейли Експрес“. 

Хари, който е шести в линията за наследяването на трона, играе поло от дете, но се присъедини към отбора „Лос Падрес“ по-рано тази година, припомня изданието. В състава е и близкият му приятел Начо.

През последните седмици Хари взе участие в редица поло мачове в САЩ. По думите на професионалната състезателка Майли Хайн хергоцът тренира усилено и включването му към отбора е „сбъдната мечта“ за него. По-рано официалният биограф на британското кралско семейство Омид Скоби също потвърди, че Хари ще играе целия сезон в редиците на „Лос Падрес“. 

През 2000 г. принц Чарлз счупи ръката си след три падания по време на мачове, състояли се в рамките на шест седмици. След един от инцидентите той дори бе принуден да остане в болница в Нова Зеландия за едно денонощие. Уилям и Хари – тогава съответно на 19 и 16 г., бяха в отбора на баща си по време на произшествието.