0

М ъжката танцова група „Максимус“ се завърна ударно с проекта „Единствена“ навръх 8 март. Във видеото впечатление правят костюмите и оръжията, които екипът получава от киноцентъра в Бояна.

Мъжката танцова група „Максимус“ се завърна ударно с проекта „Единствена“ навръх 8 март. Във видеото впечатление правят костюмите и оръжията, които екипът получава от киноцентъра в Бояна.

От всички гладиаторски костюми са останали само шест  и се оказва, че са част от гардероба на сериала на НВО „Спартак: Кръв и пясък“, тъй като един от сезоните е сниман именно в България.

„Костюмите сякаш вдъхнаха на момчетата духа на гладиаторските битки от самия сериал. Самият факт, че от целия гардероб са останали само тези шест костюма ме провокира да наема и автентичните оръжия от сериала. Искахме да пресъздадем истинска гладиатроска битка, което ме отведе до следващата съдбоносна среща, тази с с именития каскадьор и гл. ас. в НСА Емил Видев. Последваха дни на дълги тренировки, в които наистина пресъздадохме сцени от сериала и то на най-логичното място – Старосел, свято място свързано с тракийската цивилизация“, заяви за „Монитор“ Иван Иванов – Айвън, основател на формацията.

Така той решава и самото лого на „Максимус“ да е микс от римски меч със спартански шлем.

 „Завръщането на „Максимус“ отдавна се оформя в главата ми, не само като мисъл, а и като интуитивнен импулс, на който трябва да се поддам! Срещата ми с Георгиос Сърбинов, която определям като съдбоносна, катализира това решение. Гръцкият му произход някак естествено пасна на „Максимус“, който създадох вдъхновен от филма „Гладиатор“ и главния герой Спартак, който пък е с тракийски произход. Така се стигна до естествената стъпка да открия костюми, с които да заснема промо и фотосесия по повод завръщането на легендарната мъжка група“, сподели още Айвън.

Георгиос е добре познат на зрителите. Той участва в риалити формата „Игри на волята“. Новият състват на „Максимус“ включва още професионални танцьори, балетист, акробат, модел и екзотичния представител на Капо Верде, който всички наричат „черната пантера“ на – Малам Сейде.