0

3 милиона долара – толкова се ангажира да дари актьорското семейство Мила Кунис и Аштън Къчър в подкрепа на украинците, пострадали от руската инвазия в родната страна на Кунис.

3 милиона долара – толкова се ангажира да дари актьорското семейство Мила Кунис и Аштън Къчър в подкрепа на украинците, пострадали от руската инвазия в родната страна на Кунис.

Холивудската двойка стартира кампанията Stand With Ukraine под шапката на GoFundMe и ще дари думата на Flexport.org и Airbnb.org – две от организациите, които помагат на украинските бежанци и търсят спешно настаняване за тях.

„Нашето семейство стартира този фонд, за да помогне за предоставянето на незабавна подкрепа“, написа звездата от „Черния лебед“ в изявление, споделено на страницата за набиране на средства.

Според информацията, публикувана там, товарният превозвач Flexport организира доставки на хуманитарна помощ до бежански обекти в Полша, Румъния, Унгария, Словакия и Молдова. Аirbnb.org пък предоставя безплатно, краткосрочно жилище на бежанци, бягащи от Украйна.

Кунис се появи заедно със съпруга си и в емоционално видео в социалните мрежи, където сподели повече за чувствата си около „опустошителния“ конфликт в Украйна.

"Днес аз съм горда украинка. Украинците са горди и смели хора, които заслужават нашата помощ в момент на нужда. Събитията, които се разиграха в родната ми страна, са опустошителни. Няма място на този свят за този вид несправедлива атака срещу човечеството.", каза родената в Черневци, тогава част от Съветския съюз, Кунис, а от своя страна любимият й аплодира „храбростта на хората от страната, в която Кунис е родена“.

Подкрепа за украинците, засегнати от конфликта, показа и друга звездна двойка. Актьорът Райън Рейнолдс и съпругата му Блейк Лайвли подеха специална кампания, чрез която ще дарят 1 милион долара, за да може да бъде осигурен подслон и храна на бягащите от войната. Дарението е насочено към Агенцията на ООН за бежанците.