0

П обедителите от песенния конкурс Евровизия 2021 – италианската група Måneskin, отмениха датите от европейското си турне в Русия и Украйна. Младите рокаджии трябваше да се представят на 7 март в Киев, на 9 март – в Москва, а на 11 март – в Санкт Петербург.

Победителите от песенния конкурс Евровизия 2021 – италианската група Måneskin, отмениха датите от европейското си турне в Русия и Украйна. Младите рокаджии трябваше да се представят на 7 март в Киев, на 9 март – в Москва, а на 11 март – в Санкт Петербург.

„Въпреки желанието ни за актуализация на турнето, не сме в състояние да определим и споделим новите дати на концертите в този напрегнат момент за Европа и целия свят. Оставаме в мислите си по-близки от когато и да било до всички хора, засегнати от войната в момента“, написаха на италиански и английски в социалните мрежи музикантите.
Датите от тяхното турне Loud Kids on Tour вече веднъж бяха променени през януари във връзка с рестрикциите, наложени от коронавирусната пандемия.


„Нашата солидарност е за всички, които страдат поради конфликта в Украйна, и се надяваме, че продължаващото насилие ще има край. Надяваме се също така, че ще можем да обявим нови дати за вас възможно най-скоро, когато мирът настъпи. Благодарим ви за голямото търпение и разбирането“, обръщат се Дамиано, Виктория, Етан и Томас към своите многобройни фенове в района на конфликта.