0

О т години редица известни личност взимат драстичното решение да се съблекат голи в името като знак на протест. Събитията в Украйна са поредното събитие, което накара богатите и известните да покажат плът, за да изкажат мнението си.

Миналата седмица моделът Каприс Буре пусна свои голи снимки,а на гърба и на гърдите си беше написала „Майната й на войната“. 50-годишната моделка обаче се сблъска не само с подкрепа, но и с критики, заради действията си. Снимките й бяха определени като „груби, егоцентричени и неподходящи“, предава в. „Сън“.

Каприс определено се е вдъхновила от редица известни дами, които са показвали телата си в знак на протест. Най-известните снимки са на модела Емили Ратайковски. Когато през 2019 г. американският щат Алабама забрани абортите, ексцентричната моделка пусна изображение на себе си гола в отговор на „25-те стари бели мъже, които приеха законопроекта“.

Холивудската актриса Ева Мендес също знае как да привлече вниманието към себе си. Тя позира гола за кампания в защита на животните, озаглавена „По-скоро ще ходя гола, отколкото да нося кожа“. По време на президентските избори през 2020 г. в САЩ, известни личности, сред които Марк Ръфало, Крис Рок и Наоми Кембъл също се разсъблякоха в името на кауза, а именно да насърчат сънародниците си да гласуват по пощата.