0

Ц еремонията по връчването 64-ите награди "Грами", която трябва да се проведе на 31 януари, за втора поредна година може да бъде отложена от за по-късна дата. Причината за това е притеснението на Американската Национална звукозаписна академия за увеличаването на случаите на зараза с новия вариант Омикрон на коронавируса.

Церемонията по връчването 64-ите награди "Грами", която трябва да се проведе на 31 януари, за втора поредна година може да бъде отложена от за по-късна дата. Причината за това е притеснението на Американската Национална звукозаписна академия за увеличаването на случаите на зараза с новия вариант Омикрон на коронавируса.

Този разговор е подет след като през 2021 г. Златните грамофончета бяха раздадени на 14 март вместо на 31 януари, както беше планирано предварително. Шоуто освен това беше преместено от центъра "Стейпълс" в по-големия конгресен център в Лос Анджелис, за да се избегне прекомерното струпване.

Припомняме, че за тазгодишните отличия, номинациите бяха обявени на 23 ноември. С новите правила за прозрачност на вота, които бяха въведени миналата година година, дойде и желанието на членовете на Звукозаписната академия публиката да възвърне доверието си към тях. И този път обаче обявяването им не премина без изненади. Така, например, въпреки прогнозите, кей-поп бандата BTS не беше номинирана за запис на годината. Корейците трябваше да се задоволят в включването им в надпреварата единствено за най-добро изпълнение на поп дует/група за Butter.

Може би главният сюрприз обаче беше триумфът на Джон Батист - музикант от афроамерикански произход, който се изявява в различни жанрове, бендлидер и скорошен носител на "Оскар“ заедно с Трент Резнър и Атикъс Рос за оригиналната музика към анимацията "За душата". Именно той изненадващо бе избран да се съревновава за общо 11 отличия в няколко жанра, сред които джаз, ритъм енд блус и американска коренна музика. Сред номинациите му са и водещите категории за албум на годината за We Are и за запис на годината за Freedom.

С по осем номинации го последваха певецът Джъстин Бийбър, рапърката Доджа Кет и певицата H.E.R. (Габриела Уилсън).