0

К ънтри легендата Доли Партън все още е в списъка с номинираните за въвеждане в Залата на славата на рокендрола, след като миналата седмица 76-годишната певица официално помоли да свалят кандидатурата й с изявление в социалните мрежи. Причината беше, че тя не смята, че е е заслужила правото да бъде въведена в Залата.

Кънтри легендата Доли Партън все още е в списъка с номинираните за въвеждане в Залата на славата на рокендрола, след като миналата седмица 76-годишната певица официално помоли да свалят кандидатурата й с изявление в социалните мрежи. Причината беше, че тя не смята, че е е заслужила правото да бъде въведена в Залата.

В официално изявление фондацията отговорна за номинациите обаче написа, че е взела предвид мнението на Партън и отхвърля опасенията й.

"В допълнение към невероятния й талант, нейната скромност е още една причина Доли да бъде обичана икона за милиони почитатели по света. От създаването си рокендролът има дълбоки корени в ритъм енд блус и в кънтри музиката. Той не се определя само от един жанр, а по-скоро от звука, който движи младежката култура. Музиката на Доли Партън повлия поколение млади почитатели и безброй артисти", посочват още от фондацията.

Певицата е сред 17-те артисти, които бяха номинирани по-рано тази година. Сред тях са още Еминем, Лайнъл Ричи, Rage Against The Machine, Judas Priest, Бек и други.

В гласуването ще се включат над 1000 артисти, музиканти, критици от цял свят, сред тях и такива, които вече са печелили отличието в миналото. Сред основните фактори, които се взимат предвид са: влиянието върху други артисти, дължина и дълбочина на кариерата, иновативност, превъзходство в даден стил и техника и т.н.

Припомняме, че за желанието си номинацията й да бъде оттеглена Доли Партън разкри на 14 март.

"Макар да съм изключително поласкана и благодарна да съм номинирана за Залата на славата на рокендрола, не мисля, че съм заслужила това право. Наистина не бих искала гласовете да се разпръскват заради мен, затова трябва с уважение да се оттегля", написа тогава легендата на кънтри музиката. социалните мрежи.

Решението й да се оттегли от възможността да влезе в Залата на славата на рокендрола бе високо оценено от известната рок музикантка Нанси Уилсън, от групата Heart, която вече е била удостоена с тази чест през 2013 година.

“Каква класа само! Невероятно е от нейна страна. Тази категория стана твърде широка. Вижте, Дион Уорик не е рок музикант…толкова много от номинираните не са. Просто Залата трябва да създаде нови категории: Зала на славата на кънтрито, попа, рапа… Това ще е разумен ход. Не знам как ще гласувам утре… Просто сега е много трудно. Лайнъл Ричи е вътре. Ако трябва да стесним границите само до рок музиката – много от другите артисти просто ще отпднат. Смятам, че Доли Партън постъпва класно. Направо ми се прииска да направя рок албум с нея. Трябва да й се обадя. Тя може да направи всичко. Написала е някои от най-великите песни в историята. Тя може.“, заяви Уилсон в интервю пред изданието Blabbermouth.

Още миналия месец Доли Партън сподели пред изданието Billboard, че никога не е гледала на себе си като на рок музкант. “ Вероятно те оценяват по влиянието, което някои от моите песни имат. Също така е вярно, че имам сътрудничество с рок музиканти през годините. Не очаквам да бъда приета. Ако обаче ме приемат – още следващата година ще трябва да издам жесток рок енд рол албум. Честно казано от години си мисля за такова нещо. Ще е нещо в стила на Линда Ронстад или Heart”, каза тя.