0

О бичаната ни актриса Йоанна Темелкова публикува видео, в което чисти завеси и зала в Ямбол, където два часа по-късно трябва да изиграят заедно с Влади Михайлов представлението си „Аз и ти преди ние“.

За минути клипчето събра стотици коментари на възмущение как може да се допуска артист да чисти, за да играе, а самата Йоанна също не спести мнението си, че е недопустимо да не се стопанисва правилно дом на културата.

Петна

Потърсихме актрисата за коментар, а тя бе категорична: „Залата като състояние е нормална, имайки предвид времето, в което е строена, но не се стопанисва. Не се полага грижа за нея. Ръкавите, завесите всичко е в петна, подът е под всякаква критика, а доколкото разбрах, там се играе нещо почти всеки ден. Нямаше и техническо лице. Нас ни упътваше човек от Драматичния театър. Яд ме е защото залата е прекрасна, а не е стопанисвана правилно. Имахме два часа до представление и сами се справихме. Артистите принципно сме свикнали с това, което е грешно“, категорична е Йонна, защото по този начин общината се представя пред хората в града и гост-артистите. „Представлението мина прекрасно, хората са изключително топли и гостоприемни“, завърши с усмивка Темелкова.

Актрисата Йоанна Темелкова пред „Телеграф”: С Владо Михайлов готвим турне из Европа

Отговор

От „Телеграф“ потърсихме и мнението на заместник-кмета на Ямбол- г-н Енчо Керязов, който заяви: „Не съм гледал видеото на Темелкова, но ако говори за бялата прах, която е като боя по джобовете и пердетата, това е от седмица и е пръскано за противопожарна безопасност и трябва да мине определен период, преди да бъде махнато. Що се отнася до това дали е мръсно, нямам представа, но залата е отдадена под наем и ние нямаме задължение към охрана и това тя да бъде почистена. Иначе, че залата е в окаяно състояние и че е една нафталинова зала от 1965 г., напълно е така. Състоянието й е малко по- добро от това на театъра, поне не вали вътре. Спешно се нуждае всичко от ремонт. Това го говорим от много време. Домовете на културата трябва да бъдат в изрядно състояние и сме кандидатствали по проект, който се надяваме да бъде одобрен, за да може да направим необходимото, за да се чувстват добре вътре както публиката, така и артистите, които го заслужават“.