0

Кичка се скара с Панайот за 272 лв., Криско окраде Орфея

Естрадните легенди Кичка Бодурова и Панайот Панайотов се изпокараха за 272 лв. това лято. Точно толкова е струвал бензинът на певеца до Бургас, за да участва в нейния концерт. Организаторите обаче отказали да го платят и му предложили да пътува с другите музиканти. Той обаче се засегнал и във фейсбука си Момчето, което говори с морето, обяви, че няма да отиде до морето заради мижав интерес към шоуто. Фразата буквално взриви социалните мрежи в най-горещите месеци и нямаше коментар по какъвто и да е въпрос, без да бъде включена. Рапърът Криско и диджей Диан Соло от „Дийп зоун“ дори се вдъхновиха и направиха песен със заглавие „Мижав интерес“. Тя обаче също предизвика скандал, тъй като на обложката й е сложено логото на фестивала „Златният Орфей“, без никой да е искал разрешение за използване на емблематичния знак от притежателката на правата Дариана Генова. След като я чу, тя не само не я одобри, а и изказа възмущението си пред „Телеграф“. Въпреки скандала парчето не се понрави на масовия вкус и заради този път истински мижав интерес триото се отказа да му снима клип.

Обложката на Мижав интерес с логото на Златният Орфей

 Обложката на Мижав интерес с логото на Златният Орфей

Рут и Лорена се качиха върху паметници

Две изпълнителки разбунтуваха мрежата и предизвикаха редица дебати, след като се покатериха върху духовни паметници в България. Първо избухна скандалът заради провокативната фотосесия на Рут Колева. На снимките тя позира за модно списание, качена върху мраморен саркофаг, символизиращ загиналите в Априлското въстание. Кенотафът е част от мемориалния комплекс в Перущица, наречен “Паметник на трите поколения”. Рут бе дадена на прокуратурата, певицата отговори, че мястото изобщо не приличало на паметник, а било направо тоалетна.

Попфолк певицата Лорена пък скандализира с видеото към песента „Крадена любов", заснето на територията на православен храм „Св. Петър и Павел“ в местността Петров кръст в самоковското село Ковачевци. Движенията на певицата провокираха реакция от църквата. Лорена е качена на камбанарията пред светия кръст, което беше недопустимо за всички зрители. Митрополията твърди, че това е направено без съгласието й. Лорена отвърна, че въпросната камбанария от години била без камбана и не приличала на свещено място.

Сп. Elle

Андреа и Диана Димитрова се оплакаха от тормоз

Не липсваха и скандали с горчивия привкус на физически и психически тормоз. Фолкпевицата Андреа първа взриви мрежата, след като най- накрая проговори за раздялата си с Кубрат Пулев. Тя го обвини във всякакъв вид тормоз, като заяви, че той е искал от нея да напусне фирма „Пайнер“, а по-късно и да спре с кариерата си на певица. В нета, запитана дали го е преживяла, тя хвърли бомбата, че боксьорът има тайно дете, с думите: „Какво да му преживявам? Той си има свой живот, деца и така нататък... Мисля, че няма какво да кажа по темата с морала, семейните ценности и патриотизма, за който тръби по телевизията. Оказа се, че аз с моите голи снимки и чалга кариера държа повече на тези неща“. После актрисата Диана Димитрова разкри, че преди 6 години е била бита по време на снимки. Тя дори качи няколко кадъра със синини. Без да разкрива официално името на извършителя, всички пътища водеха до колегата й Юлиан Вергов. Към момента обаче тази версия не е официално потвърдена.

Инстаграм/Фейсбук

Теди Александрова скочи на Стораро

В истински панаир се превърна раздялата на Теди Александрова и малкия син на Тони Стораро- Емрах. Скандалната певица открито заяви, че той има проблеми с наркотиците. За първи път фамилията е подложена на такъв публичен сеир, а Теди каза още, че Тони е клал агнета и правил курбан, за да ги раздели. Тя обвини и звездния татко, че се е опитал със спортна кола да спечели Емрах и да приключи връзката. Теди говори и за физическо посегателство от малкия син на Стораро, при което дори е била със счупен нос. "Ден след като ми счупи носа, трябваше да идем отново до „Пирогов“. Той ми каза, че с мен ще дойде озвучителят му, защото с баща му трябвало да идат да му купят книжката", твърди Александрова.

.

 .

Гани и Илиян си размениха заплахи

Джулиана Гани и Илиян Найденов, преди да се разведат, подпалиха скандал в мрежата, който задмина всички класики на тема развод по италиански или латиноамерикански. Силиконката обвини съпруга си в прелюбодейство. Гани обяви пред целия свят как Илиян ĸaнил дeвoйĸa нa винo и интимни пpиĸлючeния в aпapтaмeнтa, в ĸoйтo живeели c ĸpacaвицaтa и cинa им. Джулка пoлyчилa нaд 40 чaтa, cъдъpжaщи интимни oфepти, paзгoлeни cнимĸи нa Илиян, влюбeни eмoтиĸoни, cъpцa, цeлyвĸи. „He мoгa дa ĸpия, чe мe зaбoля yжacнo. Зa пъpви път oт мнoгo вpeмe плaĸax“, вайкаше се Джули. Обвиненията и нападките между двамата разделиха интернета на две групи. Едните гневно атакуваха кръшкача Илиян, други пък осъдиха Джулката, че не е майка на място. Илиян дълго време мълча, след което избухна с поредица обвинения срещу бившата си. Във видео във Фейсбук той обяви, че ще пусне разобличаващи доказателства, които е събирал в продължение на месеци. Първото от тях са няколко аудиофайла, на които е записан разговор между двама им, когато са се скарали заради друг мъж. В него освен заплахите, които Мис Силикон отправяла към Найденов, се чува как тя предпочита и иска да даде наследника им в интернат, за да не може нито той, нито родителите му да имат контакт с него.

Врата раздели културата

Врата в Народния театър тотално разцепи родната култура. Въпросната врата е на пиарката на театъра Велислава Кръстева и бе издраскана с надписи „ДПС“, „Изчезвай“. Разбра се, че го е направил главният режисьор на „Иван Вазов“ Александър Морфов. Политиката влетя още по-силно, когато служебният министър на културата Велислав Минеков нападна директора на Народния театър Васил Василев, обвинявайки го в задкулисие и некадърност, а също и че имал слаби резултати като шеф на Плевенския театър. Плевенчани отвърнаха, че фактите говорят точно обратното и Василев е от най-успешните директори. Самият Василев преди това поиска оставката на Минеков. В своя фейсбук Велислава Кръстева написа емоционално, че се чувства насилена от някой, който дори няма смелостта да излезе очи в очи. Тя написа: „В тази история очи няма. Или са скрити зад тъмни очила, или “бунтарски” къртят и дращят в малките часове на нощта... Че кой си ти, самопровъзгласил се за борец срещу една жена!? Кой ти дава право да нахлуваш и да дращиш. И после да се опитваш да размениш местата на жертва и насилник. Кой си ти, който организираш публичен линч?“. Първо тръгна подписка в социалните мрежи срещу Велислава Кръстева, после част от артистите в Народния театър, като Аня Пенчева, направиха подписка в защита на директора и пиарката. Режисьорът Явор Гърдев пък каза, че подава оставка, ама това ще се случи друг път, защото му предстои премиера.

ПЛОЩАД СЛАВЕЙКОВ