0

П о-добре спрете да питате Ръсел Кроу за “Гладиатор” 2, тъй като адът може да се отвори. На фестивала в Карлови Вари знаменитият актьор говори за продължението на филма на Ридли Скот, който го направи звезда по целия свят. Очаква се новият “Гладиатор” да излезе по кината през 2024 година, като в него ще участват Педро Паскал и Дензъл Уошингтън. 

ПРЕГОВОРИТЕ ПРИКЛЮЧИХА: Дензъл Уошингтън грабва меч в „Гладиатор 2“

“Авторите на продължението трябва да ми плащат за всеки един път, в който ми се налагаше да отговарям на един и същ въпрос”, възмути се Ръсел Кроу. “Аз нямам нищо общо с този филм. В неговата вселена аз съм мъртъв, Масимо Децимо Меридио вече го няма. Това обаче буди много завист у мен, защото ми напомня за времето, когато бях млад и си спомням какво означаваше за мен и живота ми “Гладиатор”, отсече той. 

ЗВЕЗДЕН КАСТ: Педро Паскал влиза в „Гладиатор 2“

Блокбъстърът от 2000 г. беше един от най-големите хитове по това време. В международен план кинолентата “Гладиатор” реализира печалба от 457 640 427 долара при бюджет от 130 милиона долара - сума, която надвишава единствено тази отделена за “Мисията невъзможна” 2. Филмът на Ридли Скот получи дванадесет номинации за “Оскар” и взе пет златни статуетки, като Ръсел Кроу получи отличието в категорията за най-добър актьор в главна роля. 

НА ЖИВОТ И СМЪРТ: Ръсел Кроу спаси свой адаш от гибел

„Не знам нищо за актьорския състав” коментира още Кроу и добави: “ Не знам нищо за сюжета, но съм наясно, че ако Ридли реши да направи продължение, повече от двадесет години по-късно, той трябва да е имал страхотни причини. Не си представям нищо друго за този филм, освен това, че ще бъде нещо грандиозно“.

НЕВЕРОЯТНО! Ръсел Кроу: Щях да напусна снимките на „Гладиатор“, сценарият беше пълен боклук

Кроу оживи чешкия фестивал с присъствието си, като получи и награда за принос в света на киното и забавлява публиката с истории и анекдоти, като взе участие на церемонията по откриването с групата си Indoor Garden Party.