0

Д раконите и викингите отново се издигат в небето, този път в игрален филм.

Universal Pictures разработват игрален филм базиран на анимацията „Как да си дресираш дракон“, с Дийн ДеБлоа. Режисьорът зад оригиналната анимационна трилогия, отново ще е сценарист, режисьор и продуцент.

Франчайзът е една от перлите в короната на DreamWorks Animation и породи телевизионни сериали, излъчени по Cartoon Network, Netflix и Hulu.

Използвайки книгите на Кресида Коуел като отправна точка, „Как да си дресираш дракон“ се фокусира върху специалното приятелство между младо и негероично викингско момче на име Хълцук и Беззъб, ранен дракон, за който той се грижи.

Филмите разказват за стремежа на Хълцук и Беззъб да се борят с предразсъдъците на човечеството срещу драконите, болката от преодоляването на загубата на родител и първата любов. И

Джей Барушел озвучава Хълцук с поддържащите герои на приятелите на момчето-викинг, включително Джона Хил като Снотлаут, Кристофър Минц-Пласе като Рибяшки крака, Ти Дж. Майлър като Тъфнът и Кристен Уиг като Ръфнът.

Едно от творческите предизвикателства, пред които са изправени създателите на филма, е да се опитат да намерят баланса между това да направят драконите да са едновременно привлекателни и приятелски настроени и и реалистични.

Студиото се движи по пътя, който вече е утъпкан от Disney, които направиха игрални адаптации на своите анимационни класики. 

Студиото работи усилено, опитвайки се да намери правилния и приемлив бюджет в продължение на няколко месеца, преди най-накрая да даде зелена светлина за проекта.