0

С лед като президентът Румен Радев връчи на примата на българската естрада Лили Иванова своя почетен знак, отново почетоха любимката на българската публика.

БРАВО: Президентът награди Лили Иванова! (СНИМКИ)

Тя получи най-високото отличие на Министерството на културата – специалната награда „Златен век“ с огърлие.

Архив

То ѝ бе връчено от министъра на културата Найден Тодоров пред 2000-та публика след концерта на примата на българската естрада във Велико Търново.

„Концертът днес завърши с песента „Присъда” и си мисля, че присъдата на историята ще е, че сме живели в „Златния век на Лили Иванова“. Това каза министър Тодоров при връчване на отличието.

"Да бъде човек на концерт на Лили Иванова е като да открие четирилистна детелина. Вярвам, че всеки един от Вас, подобно на мен, има някакъв свиден спомен в сърцето си, който по един или друг начин свързва с някоя от песните на Лили“, каза още министърът.

Примата се изненада искрено, заявявайки, че за нея е чест да чуе по свой адрес такива хвалебствия." Не зная дали ги заслужавам", сподели Лили пред развълнуваната аудитория.

Наградата „Златен век“ с огърлие се връчва за изключителен принос към българската култура и за развитие на културното сътрудничество.