0

М иналата есен Елон Мъск е имал романтична афера със съпругата на съоснователя на Google Сергей Брин, дългогодишен приятел на Мъск и инвеститор в Tesla, съобщава Wall Street Journal.

Твърди се, че аферата е предизвикала развода на Брин с Никол Шанахан през януари, съобщава изданието.

Според съдебните документи, двамата са посочили като причина за раздялата „непреодолими различия“, а документите са подадени само няколко седмици след като Брин е научил за аферата, според вестника.

Източник, близък до милиардерите, е заявил пред Journal, че отношенията между Мъск и Брин са били обтегнати през последните месеци и Брин е инструктирал финансовите си съветници да продадат инвестициите си в различните бизнеси на изпълнителния директор на Tesla.

Преди това Брин е инвестирал 500 000 долара в Tesla през 2008 г.

Източници разказват пред вестника, че по време на аферата – за която се съобщава, че е започнала през декември 2021 г. в Арт Базел в Маями – Брин и Шанахан са били разделени, но все още са живеели заедно.

По това време Брин и Шанахан са срещали трудности в брака си, до голяма степен свързани със стресовите фактори, свързани със COVID-19 и грижите за 3-годишната им дъщеря.

Твърди се също, че аферата е започнала, когато Мъск и приятелката му Граймс са се разделили.

Граймс и Мъск имат две деца, включително дъщеря, която е родена чрез сурогатна майка в същия месец на аферата.

Новината идва след особено бурни няколко месеца за Мъск както в личния, така и в професионалния му живот.

51-годишният Мъск се обясни в Туитър в отговор на източници, които твърдят, че паднал на колене да моли Брин за прошка, след като основателят на "Google" разбрал за аферата със съпругата му Никол Шанахан.

Милиардерът туитна в отговор на статията, описваща сагата: "Това е пълна глупост. Сергей и аз сме приятели и бяхме заедно на парти снощи! Виждал съм Никол само два пъти за три години, и двата пъти с много други хора наоколо. Нищо романтично".

Мъск добавя с въздишка, че не е правил секс от векове.

"Предполага се, че "Wall Street Journal" има висок стандарт за журналистика, а в момента те са доста под нивото на таблоид. Трябва да публикуват истории, които наистина имат значение за техните читатели и имат солидна фактологична основа, а не произволни слухове на трети страни", добави той.

По-рано този месец стана ясно, че милиардерът тихомълком е имал близнаци през ноември миналата година от Шивон Зилис, директор по операциите и специалните проекти на Neuralink, една от компаниите на Мъск.

След като се сдоби с близнаци: Мъск заяви, че прави всичко възможно за прираста на населението

Междувременно в момента Мъск е въвлечен в оспорвана съдебна битка с Twitter, след като главният изпълнителен директор на Tesla се оттегли от сделката си за закупуване на социалната медийна платформа на стойност 44 млрд. долара.

ПАК ДРАМА: Илон Мъск вече не иска „Туитър“.

В писмо, подадено от неговите адвокати, Мъск твърди, че Twitter вече е „изпълнил договорните си задължения“, което твърдение компанията оспорва и сега дава Мъск на съд.