0

К омедията на Грета Гъруиг „Барби“ трябва да се бори за Оскар за адаптиран сценарий, а не за оригинален, според Академията за филмови изкуства и науки, пише  Variety.

Това означава, че членовете на Академията с прави на глас ще могат да подкрепят „Барби“ само за адаптиран сценарий.

ШАРЕН СВЯТ: „Барби” срещу „Опенхаймер” - филмовата битка на 2023 г.

Филмът разказва историята на Барби (Марго Роби), която страда от криза на идентичността в света на Барби. Това я отвежда на мисия с нейния приятел Кен (Райън Гослинг) в реалния свят, за да потърси отговорите относно нейното съществуване.

Много филми за вече съществуващи герои се класифицират като адаптирани сценарии - като предишни номинирани като „Играта на играчките 3“, „Борат 2“, „Преди залез“ и „Преди полунощ“. 

Барби и Кен бяха кукли на Mattel много преди да се появят на големия екран, откъдето вероятно произхожда решението за Оскарите.

СЕЗОНЪТ НА НАГРАДИТЕ: Вижте номинираните за „Златен глобус“ (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Тъй като „Барби“ е извън надпреварата за оригинален сценарий, това оставя възможност за нов фаворит да заеме първа позиция. Филми като „Минали животи” на Селин Сонг и „The Holdovers“ на Александър Пейн може да са тези, които ще заемат челната позиция. „Май декември“ на Тод Хейнс и „Анатомия на едно падане“ на Джъстин Трие също се представят добре и имат шанс.