0

Л егендата на българския футбол Димитър Бербатов отново показа, че не спира да дава добър пример на младите, какво трябва да правят, за да успяват да постигнат целите, които си поставят в живота. 

Той публикува стори в профила си в Instagram, в което коментира баловете на дванадесетокласниците, които се провеждат традиционно през втората половина на месец май.

Бербатов публикува и видео от столичния булевард „Евлоги и Христо Георгиеви“, където със своята кола, бившият футболист на Манчестър Юнайтед минава покрай автомобил с абитуриенти. Единият от учениците е с балон в уста и е седнал на прозореца на колата, докато тя е в движение. 

Бившият голмайстор на Висшата лига пита абитуриента „Защо си извън колата?“, като при вида на Бербатов, момчето много му се зарадва, но и веднага се прибра смутено в колата. А футболистът му се развика: "Да не съм те видял!" и се опита да обясни, че това „не е готино, други неща са готини”.

@nasko_istoriq Димитър Бербатов с забележка към абитуриент! #димитърбербатов #абитуриент #опастност #успех ♬ original sound - Nakata.bg

Междувременно Бербатов гостува в Трето основно училище "Димитър Талев" в Благоевград, в Деня на българския спорт. Той беше посрещнат с аплодисменти от стотици деца в двора на учебното заведение, които скандираха името му.

Трогнат съм от това емоционално посрещане. Много важно е да ходите на училище, да се развивате, да успявате

Някой ден искам аз да гледам някой от вас по телевизията и да се гордея с вашите постижения",, заяви Бербатов.

Той даде десетки автографи върху тениски, книги, шишета, купи. "Тези неща за нас вече са реликви", радваха се децата. Селфитата на учениците с голмайстора за всички времена на националния ни отбор също бяха на мода в Трето ОУ. Директорът на училището Михаил Спасов връчи на Бербатов плакет "Талева награда". Вече си имаме и Спортист на годината, заяви Спасов. Двамата поднесоха по една бяла роза на паметния знак на патрона на школото. По-късно разгледаха спортния кът на учебното заведение, в който има стотици купи и медали. Директорът подари икона на свети Димитър на футболната ни легенда. Той и Бербатов откриха екокът във фоайето на третия етаж. Там гостът подари на училището екземпляр от своята книга с посвещение: "Правете го по вашия начин!".

Бербатов отговори на всички въпроси на децата, свързани с житейския му път и с бляскавата му футболна кариера.

Телеграф