0

В отговор на заведеното срещу нея дело певицата Лизо каза, че "абсолютно никога не би критикувала или уволнила служител заради теглото му", съобщават Асошиейтед прес и ДПА. 

Изпълнителката за първи път коментира иска, подаден от три танцьорки, участвали в нейно турне, които твърдят, че са били подложени на тормоз и са били засрамени заради теглото си, наричайки твърденията им "неверни" и "търсещи сензация истории".

В изявление, публикувано в Туитър, звездата определя обвиненията, че тя и компанията й са създали враждебна работна среда, включваща също религиозна и расова дискриминация, като толкова невероятни, колкото звучат, и като твърде възмутителни, което налага да ги им отговори.

"Не съм злодеят, за когото някои хора и медиите ме представят през последните няколко дни. Аз съм много открита по отношение на сексуалността и себеизразяването си, но не мога да приема или да позволя на хората да използват тази откритост, за да ме изкарат такава, каквато не съм", написа Лизо. 

Звездата набляга по-специално на твърдението в иска, че е обърнала внимание на напълняването на танцьорка - особено тежко обвинение срещу изпълнител, който е превърнал позитивното отношение към тялото в основен аспект на личната си марка.

"Няма нищо, което да приемам по-сериозно от уважението, което заслужаваме като жени. Познавам чувството да те карат да се срамуваш заради тялото си всеки ден и абсолютно никога не бих критикувала или уволнила служител заради теглото му", написа още Лизо.

Делото, заведено във вторник в Лос Анджелис от танцьорките Ариана Дейвис, Кристъл Уилямс и Ноел Родригес, обвинява Лизо, чието истинското име е Мелиса Вивиан Джеферсън, и компанията й в широк спектър от правни нарушения и включва десетки страници с подробни фактически твърдения.

В изявлението си Лизо не разглежда отделните обвинения в иска, но по думите й те са "търсещи сензация истории", идващи от бивши служители, които вече публично са признали, че им е казано, че поведението им по време на турнето е било неуместно и непрофесионално.

Певицата набляга на това да се защити тази атака срещу нейните етика, морал и уважение.

"Като артист винаги съм била много отдадена на това, което правя. Отнасям се сериозно към музиката и изпълненията си, защото в края на краищата искам да създавам само най-доброто изкуство, което представя мен и моите фенове", казва Лизо. Със страстта идват упоритата работа и високите стандарти. Понякога ми се налага да вземам трудни решения, но никога не съм имала намерение да карам някого да се чувства неудобно или сякаш не е оценен като важна част от екипа", пише още певицата.