0

Н осителката на титлата „Лейди България“ Биляна Димитрова се бори за зоополиция. Красавицата стана лице на кампания за защита на животните от насилие.

Сърце

„Приех тази инициатива с отворено сърце, защото аз самата цял живот се грижа за изоставени кучета и улични котки. Откакто се помня, винаги съм прибирала вкъщи някое бито куче или коте и съм го спасявала от сигурна смърт. В момента в дома ми много добре съжителстват две улични котета и две кученца. „Сподели специално пред „Телеграф“ миската. Нейната мисия е в България да заработи реална зоополиция, която да следи за всички нередности с животните по улицата. „Насилието над животните не трябва да бъде подценявано, това е сериозен проблем и показва какво е изобщо нивото на агресия у населението, а то е голямо“, добави Лейди България.

iStock/Instagram

Любов

Красавицата засне фотосесия с един от домашните си любимци. „Котенцата са улична превъзходна. Но са възпитани и отгледани добре от мен. Намерила съм ги като съвсем малки, едното го извадих буквално от боклука“, каза още Биляна. Освен с информация красавицата ще събира средства и самата тя ще помогне финансово за закупуване на медикаменти и други материали за животни, върху които е оказано насилие. Освен това ще се включи и в благотворителен концерт срещу насилието на животните, който ще премине под надслов Деня на безгласните.