0

М илиардерите Илон Мъск и Марк Зукърбърг обявиха, че са готови да излезнат в бой един срещу друг, но мнозина изглежда смятат, че всичко е забавление и игри.

Това обаче е напълно сериозно, казва едно от най-големите имена в бойните спортове. Президентът на UFC Дейна Уайт каза пред TMZ Sports, че е разговарял с двамата мултимилиардери в сряда вечерта и е казал, че "и двамата са абсолютно сериозни".

Уайт добави, че Зукърбърг първо се е свързал с него, питайки дали Мъск наистина иска да се бият. Шефът на UFC се свързал със собственика на Twitter, който отговорил, че е готов да се бие, когато му кажат.

Дейна Уайт вече потрива ръце за парите, които може да се изкарат от милиардерския двубой. „Това ще бъде най-голямата битка в историята на света. По-голяма от всичко, правено някога. Ще счупи всички рекорди за плащане при гледане. Тези момчета ще съберат стотици милиони долари за благотворителност. Трябва да си фен на битките, за да се интересуваш от това. Всеки би искал да види този двубой", каза той. „Най-голямата битка на всички времена беше Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър. Но Зукърбърг и Мъск ще донесат поне три пъти повече пари и зрители“, смята Уайт.

Зукърбърг практикува бразилско джиу-джицу, докато Мъск се е занимавал с бойни изкуства и е участвал в „много битки, докато е израствал в Южна Африка“, казва още Уайт.