0

А двокатите на Алек Болдуин поискаха от съдия да отмени обвинението в непредумишлено убийство срещу актьора и обвиниха прокурорите "в нарушение на почти всички правила от учебниците" с обвинителния акт, съобщиха Пи Ей мидия/ДПА и Асошиейтед прес.

През януари Болдуин бе обвинен в непредумишлено убийство за смъртта на операторката Халина Хъчинс на 21 октомври 2021 г. на снимачната площадка на филма "Ръжда" (Rust) в ранчо край Санта Фе, щата Ню Мексико. Актьорът пледира "невинен" за причиняване на смърт по непредпазливост.

СЛЕД ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ ГОДИНИ: Наказаха жестоко един от виновниците за смъртта на Халина Хъчинс

Защитата на Болдуин призова съдия в Ню Мексико да отмени обвинението с аргумента, че прокурорите "несправедливо" са изложили случая по време на заседание пред разширен състав на съдебни заседатели, като са отклонили вниманието от оневиняващи актьори доказателства и свидетелски показания.

Според адвокатите на актьора прокурорите са попречили на съдебните заседатели да изпълнят задължението си и да чуят показанията на режисьора Джоуел Соуза, ранен при стрелбата, както и на асистент режисьора и координатор по сигурността Дейв Холс и на отговарящата за реквизита Сара Закри.

Сред обвиненията срещу щатските прокурори е и нарушение на съдебни решения чрез разкриване на информация пред медии.

ДРАМАТА НЯМА КРАЙ: Експерт по оръжия хвана Алек Болдуин в лъжа

"Ще отговорим единствено в съда, разполагаме с 14 дни, за да депозираме отговора си", каза в отговор на запитване на агенция Прес асосиейшън специалният прокурор Кари Морисей.

Миналата седмица оръжейничката на продукцията Хана Гутиерес-Рийд бе призната за виновна в непредумишлено убийство за смъртта на Хъчинс и очаква присъдата си през април. Тя може да бъде наказана с до 18 месеца затвор и глоба от 5000 щатски долара. Делото срещу Болдуин е насрочено за месец май.