0

С видетелски показания в съдебната зала на независим експерт по оръжия хвърлиха ново съмнение върху разказа на Алек Болдуин, че пистолетът, с който беше убита операторката Халин Хъчинс, е бил развален.

Болдуин пледира невинен за непредумишлено убийство, като за юли е насрочен процес. Оръжейникът на Rust, Хана Гутиерес-Рийд, в момента е съдена за възможната си роля в смъртта, пледирайки невинна по обвиненията в непредумишлено убийство и подправяне на доказателства.

РАЗКРИТИЯ: “Не искам да стрелям срещу теб”, крещи Алек Болдуин на Халина Хътчинс на нови кадри от снимачната площадка на “Ръжда” (ВИДЕО)

Във вторник експертът по огнестрелни оръжия Лусиен Хаг предостави продължителна демонстрация на работата на револвер Colt, който е същия като оръжието, което Болдуин е използвал. Експерт от ФБР свидетелства в съда в понеделник, че револверът, използван от Болдуин, е бил напълно функционален с необходимите механизми до безопасност, когато е пристигнал в лаборатория на бюрото за разузнаване. Според Лусиен Хаг единственият начин оръжието наистина да е било счупено, както твърди Болдуине, е да е било ударено с нещо тежко. Той е категоричен, че пистолетът е бил напълно изправен и Болдуин е бил наясно какво прави.