0

Б ратя Аргирови и „Трамвай №5“ правят дискотека на 80-те.

Събитието ще събере в един клуб звездите от 80-те, които “ще върнат своето време” с незабравимо парти, украсено с хитовете на Си Си Кеч, Сабрина, Modern Talking, Bad Boys, Сандра и много други. Гвоздеите на вечерта ще бъдат нашите хора, а от диджейския пулт ще пригласят световните диско легенди на 80-те, с голяма част от които нашите изпълнители са били на една сцена през годините.

Атракцион

Датата е 29 април, а мястото е атракционът Калоянова крепост в Арбанаси. Зад пулта ще застанат 3-ма - DJ Emo, DJ Кармен и DJ Венелин Готев. Нашите хора ще се появят на сцената както с вечни хитове като “Усмивката”, “Тя”, “Eмилия”, “Модерни времена”, “До вчера”, “Момиче за двама”, “Силвия”, “Точно в 5”, “От понеделник няма шега”, “Пролетна умора”. Подобна дискотека не е имало от години у нас и целта е да се раздвижи целият огромен дансинг и да няма и един присъстващ, който да не танцува. Планира се най-големият масов танц през последните години у нас, събиращ на дансинга повече от 500 души едновременно, които да не спират да се движат в диско ритъм до края на дискотеката. За още по-автентична атмосфера и настроение ще има дрескод с атрактивна диско прическа и блинк тоалет. Концепцията е купонът да не спира цяла вечер, присъстващите да се върнат към младежките си години, влюбените към първата любов, а приятелите към купоните от онова време.

Цената за вход е 25 лв. и се заплаща на място.

Близнаци

Благовест и Светослав Аргирови, или братя Аргирови, са близнаци, родени на 23 април 1959 г. в Пловдив. И двамата завършват Музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров" и Академия за музикално и танцово изкуство в град Пловдив. Първият им запис в Българското радио е „Ненужен" (кавър версия на песента Illussion на групата Imagination) в края на 1982 г. Песента бързо се превръща в шлагер и ги прави изключително популярни. Музика за тях са писали Тончо Русев, Зорница Попова, Иван Пеев, Александър Йосифов, Атанас Косев, Стефан Димитров, Найден Андреев, Вили Казасян, Морис Аладжем, Митко Щерев, Мария Ганева и др.

Шоу

„Трамвай №5“ е група, създадена през 1980 г. в София по идея на Кирил Иванов-Мъглата (звукооператор от БНР) и Петко Петков (бивш певец от „Студио В“). Това е първата вокална група, която се представя с атрактивно сценично присъствие и танцово шоу. Една от вокалистките Ади Митрева е балерина от Музикалния театър. Освен Петко Петков и Ади Митрева в състава на „Трамвай №5“ участват Сами Живкова, заменена през 1983 г. от Оля Лечева, Гинка Жекова (сменила по-късно името си на Джина Иванова) и Мая Райкова. „Трамвай №5“ започва със свои версии на популярни европейски хитове, а телевизионните снимки на песните им могат да се нарекат основоположници на българския видеоклип. „Трамвай №5“ има успех и извън България.