0

42-годишната принцеса Кейт има рак и казва, че е била на химиотерапия, но сега „става по-силна“ в нарочно видео съобщение, съобщава английската преса.

Съпругата на принц Уилям в петък вечер разкри, че се подлага на лечение от рак в смело видео съобщение.

НА ОСТРОВА ПОСЪРНАХА: Смъртоносна болест покоси Крал Чарлз III!

42-годишната кралска особа каза, че диагнозата е дошла като "огромен шок", но се зарече: "Аз съм добре и ставам по-силна всеки ден".

Кейт отсъстваше от всякакви официални задължения след голяма коремна операция през януари.

ЦЯЛАТА РОДА ДАДЕ ФИРА: И принц Уилям се скапа, отмени публично събитие!

Нейната диагноза е вторият раков шок, който удари кралското семейство след като крал Чарлз разкри, че е подложен на лечение от рак. 

Кейт каза, че първоначално не е показала признаци на рак, но следоперативните тестове са показали, че болестта е била „налична“. Тя е избра да не разкрива какъв вид рак има.

В трогателното видеообръщение Кейт благодари на принц Уилям за подкрепата, която ѝ оказва. 

Кейт също каза, че е съобщила новината на Джордж, 10, Шарлот, 8, и петгодишния Луис - като им е казала, че ще се оправи.

НЯМА ДА ГО БЪДЕ: Чарлз си отива, готвят коронацията на Уилям!

Принцесата на Уелс добави: „Моят медицински екип ме посъветва да се подложа на курс на превантивна химиотерапия и сега съм в ранните етапи на това лечение.

„Това, разбира се, дойде като огромен шок. Уилям и аз направихме всичко възможно, за да обработим това насаме в името на нашето младо семейство. Както можете да си представите, това отне време. Отне време, за да се възстановим от тежка операция, за да започна лечението си.

„Най-важното е, че ни отне време да обясним всичко на Джордж, Шарлот и Луис по начин, който е подходящ за тях, и да ги уверим, че ще се оправя. Както им казах, аз съм добре и аз ставам по-силна всеки ден, като се фокусирам върху нещата, които ще ми помогнат да излекувам ума, тялото и духа си".