0

Р азходка с кола из Балканския полуостров си подари звездата на Народния театър и полицай от „Есента на демона“ по NOVA Владимир Карамазов за своя 45-и рожден ден. От седмица актьорът си публикува видеа в профила си в Инстаграм, на които споделя със своите последователи моменти от своето пътуване през Северна Македония, Косово и Албания.

Километри

Едно от видеата е озаглавено „На път“ и показва актьора как шофира своята кола, преминавайки през югозападната ни съседка и нейните съседни. Карамазов разкрива, че по време на пътя си слуша местни радиостанции и дори рецитира някои от рекламите. Актьорът издава, че тръгва на 000 километра, а в началото на пътя си се подкрепя с „Пуфкаф топъл ляб“, показвайки самунче на съседната седалка. Първото голямо място, на което се разхожда, е Албания, в която показва, че попаднал в задръстване и дотам е изминал с колата точно 565 км. На следващото видео Карамазов разкрива, че влиза в подземен паркинг с асансьор за коли, и се шегува, че на шофьорските изпити в България ги няма тези упражнения. До редакционното приключване на броя Карамазов така и не разкри пред своите почитатели как и къде точно е посрещнал своя рожден ден.

Народен театър

Карамазов всъщност е псевдоним на Владимир Алексадров. Роден е през 1979 г. в София. Завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Надежда Сейкова и доц. Веселин Ранков през 2002 г. През същата година се присъединява към трупата на Народен театър „Иван Вазов“. Получава артистичния псевдоним Карамазов от режисьорката Лилия Абаджиева за ролята на Ромео. През 2002 г. става част от трупата на Народния театър. Още за първата си роля като щатен актьор е отличен с номинация за наградата АСКЕЕР 2003 за изгряваща звезда за ролята на Иван Сенебирски в спектакъла „Албена“ от Йордан Йовков, реж. Иван Добчев. Негови роли са още: Валентино в „Както ви е угодно, или Дванайсета нощ“, Флоризел в „Зимна приказка“ и Рос в „Макбет“ от Уилям Шекспир, Леандро в „Кралят елен“ от Карло Гоци, Мейкъл в „Магбед“ от Йожен Йонеско , Хоров в „Службогонците“ по Иван Вазов, Пердикан в „С любовта шега не бива“ от Алфред дьо Мюсе, Дездемона в „Отело“ и Едмънд в „Крал Лир“ от Уилям Шекспир, Христо Б. Петков в „Хъшове“, Гуидо Верниг в „Празникът на Бакхус“ от Артур Шницлер, лорд Горинг в „Идеалният мъж“ от Оскар Уайлд, Гюстав в „Балът на крадците“ от Жан Ануй, Ален Рей в „Богът на касапницата“ от Ясмина Реза, Андрей в „Танцът Делхи“ от Иван Вирипаев, Шалимов в „NEOДАЧНИЦИ“. През този сезон на сцената на Народен театър „Иван Вазов“ можете да гледате Владимир Карамазов в спектаклите „Идеалният мъж“, „Богът на касапницата“, „NEOДАЧНИЦИ“ и „Антихрист. Глави VIII, X, XI“.

Снимки

Освен изключителен актьор Владимир Карамазов е и брилянтен фотограф. Започнал да се занимава със снимане, когато осъзнал, че актьорската професия малко или много го кара "да живее в балон". Затова решава да излезе от зоната си на комфорт и да започне да снима нетипични образи, или "чешити", както самият Владо ги определя. В търсене на перфектния кадър той пътува из цяла България. Сам разпитва из селата, за да го насочат към хора, които са интересни. В началото на годината Карамазов разкри, че тази негова страст го води в ромския квартал в Сливен. „Няколко пъти миналата година влизах в сливенския ромски квартал „Надежда”. Но в долната част на квартала. Усещам, че обществото ни е в капана на предразсъдъците.

Имаме крайно мнение за много неща, без да помислим и без да си задаваме въпроси, а би трябвало. В повечето случаи едно нещо, за да се случи, има предистория, която е достатъчно основателна то да се случи. Децата в тази махала нямат кой знае какъв избор. А има много талантливи деца, но кой да се погрижи за тях, на кого му пука за тях? Кой им предлага някакъв друг път? Понякога е невъзможно да се откъснеш от средата, в която си роден. Децата за това не са виновни - не можеш да си избереш къде да се родиш. Това са сложни теми и са трудно разрешими.

 

 

И тяхното решаване би отнело десетилетия. Но ние поне можем да не мислим елементарно. Да се говори за общност като цяло и да се поставя всичко под един знаменател не е добре. Защото директно се изключва възможността в тази общност да има свестни, честни хора, които се борят за по-хубав живот и помагат на другите. Срещнах такива хора, научих техните истории. Приятно ми е с тях и се чувствам добре. Много лесно можех да направя кадри, в които мизерията е на показ, както правят всички медии. Но реших, че искам да хвана хубавата, щастлива част от този квартал. Да покажа хората там. Не исках и аз да попадам в стереотипа и клишето. И винаги, когато видиш човек от тези отритнати общества лице в лице, виждаш, че нещата не са толкова страшни. Просто всички сме хора. Това е“, споделя Владо.

Брада

Всеки четвъртък Владо Карамазов „влиза“ в домовете на зрителите на NOVA с ролята си на разследващия полицай Филип Чанов в хитовото продължение на „Дяволското гърло“ - „Есента на демона“. „Моят герой е самотник, чието емоционално състояние е плачевно. Не се занимава с нищо. Пазач е в смолянския театър. В общи линии виждаме в него един съсипан човек.

Самият аз никога не съм носил брада и ако някой ме попита кое е най-голямото предизвикателство за мен в този образ – това е брадата. Никога не съм понасял бради и да я поддържам изисква от мен изключително търпение. Човек като моя герой би могъл да бъде спасен с любов или с някакво ново начало, нова тръпка или ново разследване. Да се върне пак там, където се е чувствал най-добре и най-значим. С връщането си във Велико Търново с новия случай той се връща към предишния си живот. Навярно точно това ще го изкара от тежката емоционалност, в която се намира“, разкрива Владо Карамазов пред NOVA и признава, че е перфекционист във всяко отношение.

Духовникова: Специални сме един за друг

Теодора Духовникова и Владо Карамазов са приятели от дълги години, а в основата на тяхната връзка е взаимното уважение и любов към професията.

„Аз обичам да снимам с Владо, между нас, като кажат “камера работи”, винаги си тече нещо специално, защото сме си специални един за друг и в живота. По-скоро ако ще се скараме за нещо, то ще е извън снимачната площадка“, сподели наскоро в свое интервю за „Телеграф“ Духовникова. Тя каза, че от време на време двамата са се сдърпвали по време на снимките на „Дяволското гърло“. „Снимките на „Дяволското гърло“ винаги са ужасно трудни, изтощителни за целия екип, така че “по традиция” с Владо от време на време си се карахме… както си трябва (усмихва се). Но ние толкова се обичаме, че не можем да сме си сърдити повече от ден и бързо ни минава“.

Спечели награда в Дубай с портрет на Христина Апостолова

Актьорът Владимир Карамазов спечели втора награда в категорията за портретна фотография от осмото издание на Международния конкурс Xposure в Дубай преди месец.

Българинът впечатли журито с кадър, озаглавен "Спомен от миналото", заснет във Филипините през 2021 година по време на снимките на риалити предаване. "Христина е от най-близките ми хора, верен приятел и скъп човек. Тя работеше много там, а аз след снимки обикалях с едно разбито моторче из селата в областта на провинция Камаринес Сур. Открих едно живописно рибарско селце, срещу което се откриваше гледка към вулкана Майон. Често ходих там, макар и да беше далеч. Снимах и си общувах с хората. Изкарвах си много добре всеки път. И всеки път се връщах, разказвах ѝ и я карах да дойде с мен. Исках да ѝ го покажа. И тя все не искаше, защото имаше работа. Но един път успях да я убедя и Хриси се качи на разбитото моторче. Много исках да си изкара следобед, който да помни", разказва за създаването на снимката Владимир Карамазов.