1

"Направих 2 опита за самоубийство в ареста. Първия път опитах да се обеся с чаршаф, но той се отвърза и паднах. След това пробвах да си прережа вените, докато бяхме в дворчето на разходка, но охраната ме спря", заяви в петък пред Окръжния съд в Пловдив Даниел Йорданов, познат като Емили Тротинетката.

Мъжът-жена направи опит с този блъф да омилостиви магистратите, но те не му се вързаха и окончателно го оставиха зад решетките наред с аверите му, познати в TikTok като Чеченеца и Куката. 

По-рано Тротинетката заяви пред адвоката си, че ще се самоубие.

По време на заседанието пък защитникът на другия участник в скандалния клип с момчето в неравностойно положение - Чеченеца, показа кадри от телефона на "инфлуенсъра". На тях се вижда как момчето, минути преди да бъде заснет клипа с гаврата, язди клиента му на конче.

"Всичко в клипа от 3 април, заради който клиентът ми е в ареста, е в рамките на шегата. Не е имало никаква принуда", заяви защитникът. И показа видеото, в което момчето язди подзащитния му. Той бил заснет 10 дни преди скандалното видео.

Преди седмица, когато по мерките им за неотклонение заседаваше Районният съд в Пловдив, Куката крещеше, че младежът сам е поискал да участва във видеото и дори се е молил за това.