0

К ралица Елизабет II била бясна на принц Хари и Меган Маркъл, след като заявили, че са получили нейната благословия за името на дъщеря си Лилибет.

Според Daily Mail, кралски помощник твърди в предстоящата биография „Чарлз III: Новият крал. Нов съд. Историята отвътре“, че покойният монарх е била „толкова ядосан, колкото никога не съм я виждал“, след като херцогът и херцогинята на Съсекс публично заявиха, че са получили одобрение да използват нейния псевдоним от детството за второто си дете.

ИЗНЕНАДА: Хари и Меган станаха осиновители

Новото разкритие идва повече от две години, след като източник от двореца каза пред Би Би Си, че кралица Елизабет, която почина през септември 2022 г., „никога не е била питана“ за мнението й относно именуването на Лилибет преди раждането през юни 2021 г.

Кралски източници обаче потвърдиха пред Page Six, че 39-годишният Хари наистина се е обадил и говорил с баба си, след като Маркъл е родила.

НОВА ГОДИНА, НОВ СКАНДАЛ: Меган Маркъл скочи на Чарлз, забрани й да ползва привилегиите на монархията

Друг изочник твърди, че когато Хари се обадил на баба си, той не я питал толкова за името, колко я информирал, че ще я кръстят Лилибет.

Херцигът и херцогинята на Съсекс обявиха раждането на момиченцето си, като пуснаха изявление, в което написаха: „Тя е повече, отколкото някога сме могли да си представим, и оставаме благодарни за любовта и молитвите, които получихме от целия свят. Благодаря ви за непрестанната доброта и подкрепа в този много специален момент за нашето семейство. Лили е кръстена на своята прабаба, Нейно Величество Кралицата, чийто фамилен прякор е Лилибет. Второто й име, Даяна, беше избрано в чест на любимата й покойна баба, принцесата на Уелс“.

Принц Хари номер 2 не само за короната, но и като пилот в Афганистан!

Трябва да се отбележи, че Бъкингамският дворец отпразнува раждането на Лили дни по-късно в изявление от името на кралското семейство.

„Кралицата, принцът на Уелс и херцогинята на Корнуол и херцогът и херцогинята на Кеймбридж бяха информирани и са възхитени от новината за раждането на дъщеря на херцога и херцогинята на Съсекс“, каза говорител.

Освен Лилибет Даяна, която вече е на 2 години, Хари и Маркъл са родители и на 4-годишния Арчи Харисън, който се роди през май 2019 г.