0

Д жон Траволта предизвика скандал във Великобритания, след като реши да обяви принц Хари за „жива легенда в авиацията“. А той е бил „само номер две“ в хеликоптера си в Афганистан.

ДАЙ СИ МИ КУКЛИТЕ, НА СИ ТИ ПАРЦАЛИТЕ! Принц Хари сърдит на Доминик Уест

Хари ще бъде въведен следващия петък на церемония в Бевърли Хилс, Калифорния. Той живее в САЩ вече трета година, а Траволта е посланик на авиацията. Събитието отдава почит на онези, които имат значителен принос в авиацията и космонавтиката. Оказва се, че „резервният“ британски принц няма такива заслуги, разказва The Sun.

39-годишният днес херцог бе два пъти в Афганистан преди време като преден авиодиспечер и пилот на хеликоптер “Апачи“, след като е летял на безброй мисии за обучение в Обединеното кралство, САЩ и Австралия. Той служи 10 години в армията, достигайки до чин капитан. Но пенсионираният военен полковник Ричард Кемп казва, че наградата е просто за "знаменитости, които си масажират егото".

ВЕЧНО НЕДОВОЛЕН: Принц Хари се оплака, че брат му имал по-хубава спалня от него

„Той беше стрелец в хеликоптер в Афганистан, както много, много други хора. „Апачи“ се управлява от двама души - пилот и стрелец. Хари беше стрелец. Той беше номер две в самолета“, казва полковникът.

Лауреати

Хари ще заеме мястото си до други Легенди на авиацията, включително астронавтите, кацнали на Луната - Бъз Олдрин и Нийл Армстронг. Титлата носят Джеф Безос - излетял в космоса със своя кораб Blue Origin NS-16; Том Круз за ролята си на пилот изтребител в Top Gun; Харисън Форд - любител пилот, който притежава няколко малки самолета; Морган Фрийман – летял е до над 20 страни със своя самолет за дълги разстояния; Илон Мъск, стартирал ракетната програма Space X.

Унижение

Когато напусна кралското семейство през 2020 г., принцът беше лишен от почетните си военни титли. Миналата седмица на Хари беше нанесен унизителен удар, след като беше изключен от ръководството на Сандхърст за най-забележителните възпитаници, добавя The Sun.