0

Р обърт де Ниро ще сподели екрана с холивудската легенда Робърт де Ниро в предстоящата гангстерска драма „Wise Guys“, пише Variety.

Филмът, e на Warner Bros. и ще бъде пуснат по кината.

Режисьор на лентата ще е Бари Левинсън. Той е най-известен с „Rain Man“ и „Wag the Dog“.

Филмът събира отново Де Ниро и Левинсън, които преди това си партнираха в „Wag the Dog“, „Sleeper“, сериала на HBO „The Wizard of Lies“ и „What Just Happened“.

„Wise Guys“ проследява историята на американските престъпни босове от италиански произход, Вито Дженовезе и Франк Костело, които управляват своите семейства през 20-ти век.  

През 1957 г. Дженовезе се опитва, но не успява, убие Костело, който в крайна сметка бил ранен и се оттегля от мафията.

Двамата наследяват Лъки Лучано, който се смята, че е бащата на организираната престъпност в САЩ, след като премахна боса на босовете, титла държана от Салваторе Маранцано, след войната на Кастеламарезе. Той е и първият официален бос на съвременното престъпно семейство Дженовезе

 Очаква се Де Ниро да изиграе и двамата главни герои - Вито Дженовезе и Франк Костело.

Никълъс Пилеги, съсценарист на криминалния епос на Мартин Скорсезе "Goodfellas", в който участва Де Ниро, пише сценария за "Wise Guys".

За Де Ниро „Wise Guys“ е завръщане към жанра, който го превърна в звезда.

Заедно с "Goodfellas", актьорът си направи име в криминалните драми като "The Godfather Part II", "Mean Streets" и "Casino".

По-скорошните му участия включват „Жокера“ и „Ирландецът“ на Скорсезе, който използва дигитална технология, за да състари Де Ниро и колегите му Ал Пачино и Джо Пеши.

Той отново си партнира със Скорсезе в „Killers of the Flower Moon“ на Apple, западна криминална драма за убийствата в Оклахома през 1920 г. в Osage Nation.

Ъруин Уинклер, продуцент на „Роки“ и „Добри момчета“, ще служи като продуцент на „Wise Guys“.

Великият Де Ниро: Гангстерът на Холивуд празнува рожден ден (СНИМКИ+ВИДЕО)