0

А ктьорът и продуцент Петър Байков обяви своя дебютен авторски проект - „Снежанка (версията на Петър Байков)“ през пролетта на 2024 г.

„Идеята се роди преди повече от 5 години“, каза звездата пред „Телеграф“.

Интерпретация

След признанието от „Дисни“, участието си в риалити формат и стотиците знаменити роли, озвучени с различни гласове, актьорът и продуцент Петър Байков ще разкаже историята през собствената си призма, вдъхновен от едноименния прочит и творческо дело на самия Уолт Дисни. „Историята за „Снежанка“ живее в мен, откакто се помня. В този проект интерпретирам цялата приказка не само с гласа си, но и с мои собствени илюстрации, визия за героите и авторска музика“, разкри той.

Мечта

Решението на Байков за приказката да бъде негов дебютен авторски проект се ражда отдавна. „Оттогава паралелно с всички други проекти работих усилено по “Снежанка (Версията на Петър Байков)” комплект книга с илюстрации и музикален диск с оригинална музика и гласовете на героите. Налична на българския пазар след 15 март 2024 г.“, споделя самият той. „Винаги ми е било мечта да дам на “Снежанка” нов лик за новото поколение по цял свят като моя дебютен авторски проект. След години на усилена работа най-сетне моята версия е готова да се роди и да заживее своя живот в домовете на всяко едно семейство“, добавя Петър.

Това е първата от поредица приказки на Байков и към днешна дата е обявена за издаване в оригинал на български, английски, френски и на различни езици в цял свят през следващата година. В официалния му сайт може да заявите да бъдете сред първите, които ще могат да поръчат лимитираното българско издание на книгата и диска към нея.