0

Б ритни Спиърс хвърля отново въдицата за предстоящото издаване на мемоарите. Първо тя разкри дълго пазената тайна, че абортирала от Джъстин Тимбърлейк, когато били на 19 години, а сега хвърля пикантерии, за да привлече вниманието на феновете към премиерата на книгата.

Този път Бритни разкрива за публичния си емоционален срив, който преживява през 2007 година. Като разказва за момента, когато удря папарак с чадъра си, след като вече е обръснала главата си по-рано през годината. Обяснява, че действията ѝ са били повлияни от огромната тъга, която е изпитвала по това време, когато борбата за попечителство над синовете ѝ се е превърнала в истински кошмар. 

Изпълнителката пише в книгата си, че е била изпълнена с тъга, след като леля ѝ, Сандра Бриджес Ковингтън, е починала от рак на яйчниците през януари 2007 година. Същата година Бритни преминава през съдебен спор с бившия си съпруг Кевин Федърлайн за попечителството над двете им деца – Шон Престън и Джейдън Джеймс, които по това време са съответно на 2 и на 1 година. 

„С обръснатата си глава плашех всеки, дори майка ми се страхуваше от мен. Тези седмици, в които бях без децата си, изгубих контрол върху нещата. Всичко се сриваше ден след ден. Дори не знаех как да се грижа за себе си“, пише Спиърс. 

Трудните моменти в крайна сметка водят до два знаменити инцидента в живота на звездата – обръснатата глава и нападението с чадър над колата на папарак. 

„Склонна съм да призная, че в агонията на тежка следродилна депресия, изоставяне от съпруга ми, изтезанията от раздялата с двете ми бебета, смъртта на обожаваната от мен леля Сандра и постоянният натиск от папараци, бях започнала да мисля като дете“, добавя Бритни в мемоарите си. 

През 2008 година носителката на „Грами“ бе поставена от съда под настойничество, което даде на баща ѝ Джейми Спиърс и адвокат контрол върху нейните финансови и лични активи. В книгата си Бритни пише, че онези, които са отговаряли за живота ѝ, ѝ забранили да задържи обръснатата си прическа и я инструктирали да се съсредоточи върху фитнеса, да си ляга рано и да приема различни лекарства. 

Спиърс започна борба срещу настойничеството си през 2021 година, молейки съдията да ѝ позволи да живее живота си по свои правила. През септември същата година Джейми Спиърс беше премахнат като неин настойник и два месеца по-късно Бритни беше обявена за свободна жена, която може да разполага с финансите и живота си. 

„През последните 15 години или дори още с началото на кариерата ми, седях на заден план, докато хората говореха за мен и разказваха моята история вместо мен. След като се отървах от настойничеството, най-накрая бях свободна да разкажа собствената си история без разрешението на хората, които поеха контрол над живота ми“, казва звездата пред списание People.