0

Д ъщерята на президента на републиката – Дарина Радева, става любовница на цар и влиза в любовен триъгълник със звездата Неда Спасова, научи ексклузивно „Телеграф“. Това се случва в нов филм на Максим Генчев, който той ще снима за БНТ.

Към пропаст

Генчев ще прави филма по пиесата на Иван Вазов „Към пропаст“. Там българският цар Иван Александър се залюбва с много по-младо момиче, което води до поредица от пагубни последствия за държавата. В ролята на царица Теодора, съпругата на царя, е Неда Спасова, която стана звезда със сериалите на NOVA “Откраднат живот“, където бе медсестра, и „Братя“ в ролята на ченге.

Пред „Телеграф“ Максим Генчев заяви: „Имаме звезда – Неда Спасова, тя ще играе царицата, която Иван Александър изоставя. А любовницата на царя, която впоследствие му става жена, е една млада актриса от НАТФИЗ, казва се Дарина Радева“.

Дисциплина

Максим Генчев обяснява още, че Дарина се проявила като много дисциплинирана и се шегува, че е такава сигурно, защото е щерка на президента. „Момичето е много кадърно и е още трети курс. Правя кастинг, а тя - с научен текст. Викам: „А! Такова нещо няма!“ Защото актрисите обикновено много се глезят и не си научават текстовете. Те предпочитат да се гримират, оправят си облеклото, но не си знаят текстовете. А Дарина - дойде едно диво такова рошаво, с един алтов глас и като ми зацепи текста... Даже викам: „Чакай, чакай, трябва да го редактирам този текст“.

В бележките към пиесата си Вазов описва героинята на Дарина така: „Сара, мома еврейка. Хубавица, с висок и строен стан. С характер жив, умна и тщеславна. В богата свилена еврейска носия, украсена с бисери и диаманти. В V действие излиза като царица, с корона и багреница“.

Генчев допълва: „Аз много не разбирам от работа с актриси. Ако ми хареса и е хубава за образа, излъчва сексапил и чистота, за мен е талантлива. От актьори разбирам, защото самият аз съм актьор“.

Дарина е в класа на Пенко Господинов в НАТФИЗ, трети курс. Последното представление, в което участва в учебния театър, е „Отказал съм се, преди да се родя“ по текстове на Самюъл Бекет.