0

П рез цялата си кариера Джеки Чан е отказал четири различни филма на Силвестър Сталоун. Иконата на кунг-фу и Слай без съмнение са две от най-големите екшън звезди в историята на киното. Двамата обаче все още не са заснели филм заедно, пише Screen Rant.

През десетилетията студиата свързват Чан с различни имена от A-списъка във филмовата индустрия.

Например, Чан работи с друга легендата на кунг-фу Джет Ли през 2008 г., когато снимка "The Forgotten Kingdom".

Американските продукции, в които е участвал, включват актьори като Оуен Уилсън, Крис Тъкър и др. През последните години той работи заедно с Пиърс Броснан в "Чужденецът" и Арнолд Шварценегер в "Желязната маска".

Въпреки че дългата му кариера му е позволила много възможности да прави филми с други екшън звезди, все още има доста, с които той никога не е споделял големия екран, като Долф Лундгрен, Жан-Клод Ван Дам, Чък Норис и Сталоун.

Въпреки че е вярно, че Чан и Сталоун все още не са играли заедно, със сигурност е имало шансове това да се случи.

Но Чан е отказвал Сталоун в четири отделни случая да се появи във филмите му.

Според автобиографията на Чан, "Never Grow Up", първият е "Demolition Man".

Преди да избере Уесли Снайпс като злодей, Сталоун се е опитал да накара Чан да приеме ролята, но хонконгският актьор се противопоставил на ролята на злодей, тъй като това би противоречило на имиджа му.

Второто предложение било за четвъртия филм за Рамбо, като въпросната роля е наркодилър.

В книгата си, Чан разказва, че чувствал, че не е подходящо за него, вероятно поради същите проблеми.

Години по-късно Сталоун искал Чан за Expendables 2 и Expendables 3. В случая с втория филм разминавания в графика му попречили, а притеснението, че ще получи малка роля, му попречило да се запише за третата част.

Докато досега Чан избягва да играе роли във филмите на Силвестър Сталоун, актьорът даде да се разбере, че наистина има интерес да работи с него.

Всъщност едно почти се случи под формата на "Snafu". Чан и Сталоун трябваше да работят по него заедно, но проблемите, свързани с пандемията от COVID-19, доведоха до това, че Джон Сина да получи ролята на Сталоун и дори сега филмът все още не е пуснат.

Засега няма официални планове Чан и Сталоун да направят филм заедно, но ако това се случи, вероятно ще бъдат от един отбор, особено след като нито един от двамата не е известен с това, че играе злодей.

Когато е говорил за възможността да участва в Expendables 4, Чан твърди, че иска да направи филм, в който фокусът е само върху тях двамата, за разлика от актьорски състав, пълен с екшън герои.

Ако подобна история някога се появи в бъдеще, възможно е Джеки Чан и Силвестър Сталоун в крайна сметка да се бият рамо до рамо в екшън филм.