0

Д жон Малкович е впечатлен от църквите и музеите у нас, това разкри пред „Телеграф“ самият той по време на официална пресконференция в Народен театър „Иван Вазов“, която дадоха за българските медии заедно с колежката си Ингеборга Дапкунайте. Малкович не скри, че се вълнува как българската публика ще приеме постановката „В самотата на памуковите полета“, която ще се играе у нас три поредни вечери - 16, 17 и 18 февруари.

Столица

Малкович призна, че за него това е едно непредсказуемо представление, което може да накара всеки да се пренесе във времето и философията, която иска и мечтае да живее.

Световноизвестният актьор ще остане у нас една седмица, като времето ще е заето предимно от репетиции, но е успял вече да се разходи из столицата. Припомняме ви, че преди 6 години, когато снимаше у нас филм с Бандерас, той нямаше много време да обиколи родината ни. Оказа се, че и сега е така. „Съжалявам, че няма да имам време да изляза извън София, защото много харесвам България. Обичам да се разхождам по улиците ви. Впечатлен съм от църквите и музеите в столицата ви. Чувствам се добре тук“, каза пред „Телеграф“ Малкович.

ВИСОЧАЙШО ПРИСЪСТВИЕ: Джон Малкович дефилира по „Витошка“ (СНИМКИ)

Щастие

За медията ни Дапкунайте пък разкри, че едно от най-хубавите неща, които са й се случвали през последните години, е посещението й у нас за премиерата на спектакъла на Кулябин - „Нора“. „Българските ми колеги са уникални. За мен бе удоволствие да ги гледам. Страхотно впечатление ми направи и Народният театър. За мен тази премиера и посещението ми тук бяха едно от най-хубавите неща, които са ми се случвали не само тази година, а и от много време насам“, категорична е Ингеборга. Дапкунайте допълни, че това е третата сцена, на която пиесата се поставя, и се надява зрителите да минат през това предизвикателно пътешествие за актьорите. "Имахме намерение да изиграем нещо по-просто, но не можахме да намерим такова", каза още тя.

Билети

По време на пресконференцията бе засегната и темата за цените на билетите за представлението, които буквално бяха продадени за минути. Малкович заяви, че не знае нищо за цените, а директорът на Народния театър Васил Вaсилев, който също бе на пресконференцията, коментира, че се радва, че медиите не са коментирали, че театърът продава евтини билети. „А всички направихте точно обратен коментар. Ние като почитатели на "Да бъдеш Джон Малкович" се съобразихме с филма, където се продаваха билети по 200 долара, така че и ние направихме такава максимална цена. Но за да има евтини билети, трябва да има и малко по-скъпи. Изключително съм щастлив, че има хора, които искат да подпомогнат други", каза Василев.