0

С ветовноизвестният актьор Джон Малкович се разходи по пешеходната част на столичния булевард „Витоша“. Суперзвездата пристигна в София заради предстоящото си участие в постановката "В самотата на памуковите полета" в Народния театър „Иван Вазов”.

Джон Малкович е роден на 9 декември 1953 г. в Кристофър, Илинойс. През 1976 г. става един от основателите на чикагския театър „Степенулф“. Впоследствие се мести в Ню Йорк и през 1983-та се появява в пиесата „True West“, предаде БГНЕС.

Той играе на Бродуей с Дъстин Хофман в „Смъртта на търговския пътник” („Death of a Salesman“) - (1984). За тази роля получава награда "Еми", когато пиесата става телевизионен филм.

.

 .
БГНЕС

Дебютира в киното с филма „Място в сърцето“ (1984), за който е номиниран за "Оскар" за най-добра мъжка второстепенна роля. Влиза в битката за най-ценните статуетки в киното отново през 1994 г. за ролята си във филма „Под прицел“ (1993).

Малкович е номиниран и за редица други награди, сред които „Сателит“, „БАФТА“, „Сатурн“ и „Златен глобус“. Известни филми с негово участие са „Място в сърцето“, „Империята на Слънцето“, „Опасни връзки“, „Под прицел“, „Желязната маска“, „Развратникът“, „Ерагон“, „Бесни страшни пенсии“ и др.

БГНЕС