0

50 Сент смята, че Еминем не получава достатъчно признание за влиянието си върху хип-хоп културата.

Въпреки че жанрът може да е известен със своите високопоставени съперничества, хубаво е да видим Еминем да получава похвала от друг хип-хоп магнат.

По време на интервю за подкаста Ebro In The Morning, изпълнителят на „In da Club“ разсъждава върху кариерата на Еминем след 50-ия му рожден ден.

Той каза: „Не мисля, че те отдават на Ем заслугата, която заслужава. Защото, за да могат хората да прегърнат нещо, те трябва да видят къде се вписват.“

Въпреки че днес много бели рапъри са пробили в мейнстрийма, 47-годишният рапър отбеляза как Еминем първоначално е бил възприеман като аутсайдер, когато се е появил на музикалната сцена,

50 Сент, който взе участие заедно с Еминем по време на тазгодишното шоу на полувремето на Super Bowl, продължи: „Мисля, че част от наследството на Еминем е растежът на нашата култура. Хората не биха го купили, ако не виждат къде се вписват в него. И той е там и е велик артист заради преживяното".

„Когато погледнете филма "8 Mile", виждате история за черни, но в главната роля е бял. Виждате бедност, виждате обстоятелства. Вижте неговите приятели Proof и D-12 и всички останали: това са истински хип-хоп момчета. Ето защо той е истински хип-хоп легенда.”

По-рано тази година Еминем даде интервю на XXL Magazine, за да отпразнува 25-ата годишнина на списанието и се обърна към критиките, с които се сблъска в жанра.

Рапърът каза, че е бил просто „гост, идващ в къщата“ в началото на кариерата си.

Той каза: „Разбрах, в същото време, възприятието на всички за бяло момче, което идва в хип-хопа и изведнъж нещата започват да се случват за него.“

Наследството на Еминем обаче не може да бъде отречено, тъй като той е сред най-продаваните изпълнители на всички времена, с огромни световни продажби от над 220 милиона записа.

Музикантът също така спечели 15 награди "Грами", награда на Академията за "Най-добра оригинална песен" и беше въведен в Залата на славата на рокендрола тази година.