0

С лучаят със смъртта на Халина Хътчинс, за която е обвинен Алек Болдуин, взе нов обрат, тъй като новите експертизи показват, че револверът Colt .45 е изисквал спусъкът да бъде дръпнат, за да стреля.

Алек Болдуин с нова версия: Не бил натискал спусъка на пистолета, убил оператор (ВИДЕО)

Докладът повдига възможността Болдуин да бъде повторно обвинен в убийство от първа степен, след като той твърди, че дори не е натиснал спусъка.

ФБР ЗАКЛЮЧИ: Алек Болдуин е убил Халина Хътчинс

СЛЕД СМЪРТТА НА ОПЕРАТОРКА: Глобиха продуцентите на филма „Rust”

Въпреки факта, че актьорът категорично отрече това обвинение, криминалистичната експертиза на оръжието, стигна до друго заключение. Според нея затворът на пистолета трябвало да бъде изтеглен ръчно до крайно положение, последвано от дръпване или дръпване на спусъка, за да се стреля с пистолета. Докладът противоречи на твърдението на Болдуин, че не той сам е причинил уволнението. 

Предишните обвинения бяха оттеглени поради опасения относно модификациите на оръжието. Специалните прокурори Кери Мориси и Джейсън Луис очакваха резултатите от съдебномедицинската експертиза, преди да решат дали да възстановят обвиненията.

Публичните изявления на експертите на практика довеждат до възможността актьорът да получи нови обвинения за инцидентът на снимачната площадка на лентата Rust (Ръжда)