0

Ф илмовата звезда Чарлийз Терон обяви, че би се отказала от актьорската професия заради своите деца, ако й се наложи. 47-годишната Терон е майка на две осиновени деца - Джаксън и Август.

„Това е моят живот и искам да участвам в него. От рано осъзнах, че няма нищо вечно. Лесно е да си кажеш „О, това е просто един филм“, но след него идва друг професионален ангажимент, а след това още един. Не искам да звуча, така сякаш правя някакво послание, но мисля че жените се тревожим, че ако не работим, никога няма да бъдем признати, а това е изтощително. Никога не съм чувствала, че мога да се насладя на това, което се случва около мен“, изповяда се Терон в интервю за The Hollywood Reporter.

„С напредване на възрастта перспективите пред мен растат и сега, когато съм почти на 50 години наистина става по-лесно. И децата ми помагат. Да съм майка ми харесва повече, отколкото да съм актриса или продуцент. Никога не съм мислела, че ще кажа това. Ако утре някой заяви „Не можеш да правиш и двете“, ще ми бъде тъжно да се откажа от актьорската кариера, разбира се това за мен би бил безсмислен избор“, обясни звездата.

Терон винаги е знаела, че ще стане майка на осиновени деца. Актрисата е израснала в Южна Африка, където от юношеска възраст е посещавала сиропиталища, където се е срещала с изоставени деца.

„Във всичките си връзки винаги съм била честна с моите партньори, че осиновяването ще е начинът, по който семейството ми ще се разрасне. Това определено не беше резервен план, а първа възможност“, сподели Чарлийз пред списание People.

Красивата актриса се мести да живее в Америка, когато е 16-годишна, след като печели конкурс за модели. В крайна сметка актьорското майсторство се превръща в нейно призвание, а по-по късно Чарлийз работи и като продуцент на филми.

„От дете ми беше вменено да работя усилено и мисля, че това е причината, поради която се отказах от кариерата на модел. В този професия не се изискват големи усилия, като не искам да обидя страхотните манекенки, но част от мен не можеше да се примири с това амплоа“, призна Терон.

Днес изпълнителката обаче не е сигурна, че благодарение на славата си може да помогне на личности, изпаднали в беда.

„Шоубизнесът в последно време много се промени и се различава от това, което беше преди 20 години. Живеем във време на риалити телевизията, а Бог ми е свидетел, колко малко харесвам риали вселената. В бранша звезди като Ким Кардашиян придобиват все по-голяма стойност, а това което е направила Мерил Стрийп, която е една от най-великите действащи актриси се обезценява. Това е новата истина“, посочи Чарлийз.