0

Каним ви зад кадър на специалното събитие на Edna.bg „Напиши ми Edna…история“, посветено на жените в журналистиката, като ви срещнем отблизо с всяка една от участничките в него. Продължаваме с очарователната Галя Щърбева – журналист, продуцент, водещ, автор на предаването „Да хванеш гората“ и редица документални филми. Прочетете в следващите редове какво разказа тя ексклузивно пред Edna.bg за и се потопете в атмосферата на събитието с кадрите от видеото по-долу!

„Това, което обединява и нас, и вас, е писането на история и разказването ѝ по най-вълнуващия начин и за мен беше истинско удоволствие“, коментира Галя Щърбева след края на събитието на Edna.bg „Напиши ми Edna…история“.

Що се отнася до творчество, тя признава, че е писала поезия в училище. „Даже имам едно стихотворение, публикувано в училищния вестник“, разказва тя и признава още, че подреждайки свои архиви наскоро, попада на изрезка с въпросното стихотворение.

Любимата дума на Анна-Мария Конова, която не пропуска да използва!

Изглежда, че срещата на Галя Щърбева с Edna не е случайна. „Малко след това дойде поканата от вас да съм част от това събитие, така че виждам една нишка през годините, която в крайна сметка ме е довела дотук.“.

„Обичам да пиша, когато имам интересни и емоционални моменти, обичам да ги синтезирам“, споделя дългогодишният журналист на NOVA.

Съветът, който водещата би дала на младите момичета, желаещи да се занимават с журналистика, е да не се взимат на сериозно. „Да се забавляват, защото това е една професия, която ти дава страшно много възможности. Да бъдат себе си и да вземат най-доброто от тази професия, както и да дават най-доброто.“.

Edna

“Напиши ми Edna… история” за вдъхновяващи жени, магията на думите и силата на журналистиката! (ГАЛЕРИЯ)

Запитана за своята любима дума на български, Галя Щърбева посочва: „Обич“ ми е любимата дума. Не „любов“, а „обич“.