0

Е дин от най-колоритните играчи в "Игри на волята" сезон 5 по NOVA - Пеньо Гатевски-Гатьо, призна, че очаква покана за „Игри на волята: Аll Stars” и вече усилено се готви, ако има такъв формат.

41-годишният пловдивчанин бе гост в "МачКаст", където разкри изключително любопитни неща за своето участие в най-гледаното предаване, както и за личния си живот.

Гатьо: Чакам покана за „All stars“ на „Игри на волята“! (ВИДЕО)

Битка

Гатьо отпадна след елиминационна битка, в която игра срещу Благомир Мастагарков. Започна участието си в предаването в племето на Гладиаторите, но бързо бе пленен от Амазонките. Бившият командос от специалните сили на родната армия, понастоящем лична охрана, признава, че е фен на „Игри на волята“ от първия сезон. „Фен съм, кефи ме. Казах си, че искам да участвам в това предаване. И го направих“. Той е категоричен, че няма значение в каква форма си - когато се готвиш за подобно предаване, трябва да си перфектен във всичко. „Аз направих някои грешки. На мен плуването ми изигра лоша шега. Но следващия път ще наблегна на плуването и пъзелите. Иначе подготовка винаги трябва да направиш. Това няма нищо общо с фитнес, нищо общо с кикбокс. Подготовката за „Игри на волята“ трябва да е много гимнастика, много кросфит, много плуване и много пъзели. Ако ги правиш тези неща постоянно, ще имаш голям прогрес“. Пеньо признава, че предаването го е научило, че има слаби страни, но ще работи върху тях. „Това са ми пъзелите и плуването. Ще наблегна много на тях занапред, защото очаквам покана за All stars. Там ще съм голям плувец вече“.

Фаворити

Гатьо споделя, че поддържа връзка с някои хора от племето на Гладиаторите като Дани, Крум, Ники и Калоян. „Моите фаворити в „Игри на волята“ са Крум и Момчи. Надявам се един от тях да спечели! Ако аз имам възможност да се включа отново в Игрите, бих се подготвил по-добре с плуването и реденето на пъзели. Искам да кажа на всички хора, които ме подкрепят, благодаря ви от сърце!“, казва той пред NOVA.

Живот

В армията той има 150 скока с парашут и е участвал във военни действия, като е бил и на две мисии в Ирак. Командосът признава, че личният му живот не се е променил, откакто участва в Игрите, но разликата е, че хората вече го разпознават. „Много ми се радват хората. Досега основно ме хейтваха. По разни сайтове пишеха разни глупости. На улицата обаче никой не ме е спрял и да ми каже: „Ти си такъв“. Всеки ми се усмихва, радва ми се, иска снимка. Децата ми се радват. Едно усмихнато дете – от това по-хубаво нещо няма“. Признава, че през почивните си дни обича да бъде със семейството си – любимата жена и двете им деца близнаци. „Ставам сутрин и водя децата на градина. Ако няма да ходят – съм с тях. Цял ден им обръщам внимание, ходим по паркове, играем си. Чакам жена ми да се прибере от работа, за да мога да ходя да тренирам“. Гатьо признава, че откакто е станал баща, много се е променил. „Моите деца ме научиха на много. Когато ги видя, омеквам целия. Хората казват, че съм агресивен, но те не ме познават. Никога не съм бил такъв, лично за мен съм добър човек. Може би, защото съм по-прям и казвам това, което мисля. Първото впечатление винаги лъже. Всичките, които пишат глупости за мен, ако ме познават, ще искат да ми бъдат приятели“.

Инстаграм

Страх

В “След Игрите”, официалния подкаст на "Игри на волята", Гатевски открехна също вратата към своя личен живот и неговите близки, като сподели и за най-големите си страхове: “Страх ме е да не се случи нещо с някой мой близък. Други страхове нямам! Другите страхове се преодоляват. Всеки човек го е страх.”  В отговор на въпроса на водещата дали "Игрите" са повлияли на отношенията със съпругата му, той отговори колебливо. "И да, и не. По принцип имаше малко и негативно, но нещата, като се изговорят, се получават. Бяхме много се затъжили един за друг, защото имаше и много хейтове по моя страна. Това малко или много допринесе и в семейството ми"

Не прави диети, смята, че всичко е ген

Пеньо Гатевски признава, че не прави диети и си позволява да яде абсолютно всичко.

„Мразя диетите. Консумирам сладко, луканки, каквото ми хареса, спирам с колата и си купувам. Не е важно колко си изял, важно е колко си изгорил“, смята Гатьо. Той е на мнение, че всичко е въпрос на ген и се кефи, че не му личат неговите 41 години. „Тренирам, откакто съществувам, така да го кажа. От дете обичам да се занимавам с екстремни неща. Адреналинът много ме държи. На Арената дори да си гладен, дори да си жаден, такъв адреналин ти идва, че изобщо не ти пука. Как тренирам аз? Когато се готвя за някъде, тренировките са ми съвсем различни. Ако се готвя за бойно състезание, тренировките ти стават много динамични. Кръгови, бойни, всякакви. Ако ще поддържаш, тренираш само 6 пъти в седмицата“, споделя шеговито командосът.

Тренира в бойния клуб на фенската организация на "канарчетата" "Бултрас.

 Тренира в бойния клуб на фенската организация на "канарчетата"  "Бултрас.
Инстаграм

Фен е на Ван Дам и Чък Норис

Гатьо споделя, че се е запалил по бойните спортове още като дете, докато е гледал филми с най-големите си любимци.

„От дете съм запален. Едно време гледахме филми с Жан-Клод ван Дам, Чък Норис, Арнолд Шварценегер. Всяко дете мечтае да стане каратист, кикбоксьор...“, смята той. Признава, че не е футболен хулиган, както го определят някои. Не е фен на футболен клуб "Ботев" (Пловдив), а тренира в бойния клуб на фенската организация на "канарчетата" - "Бултрас". Освен да раздава юмруци в залата обаче, той може да бъде забелязан и по стадионите, рамо до рамо с останалите ултраси от агитката на отбора, когато любимият му тим играе. Естествено е пременен с фланелки с отличителните знаци на крайната фенска организация, към която явно е зачислен. „Аз не съм футболен хулиган. Тренирам в Bultras Fight Club Пловдив при моите приятели Цецо и Краси. На този мач бях с фланелка Bultras и оттам хората ме изкараха едва ли не някакъв хулиган. Никога не съм бил хулиган, никога не съм се бил по мачове или на улицата. Ако ще се бия с някого, ще е на ринга или ще се е наложило при самоотбрана“.