0

Н а пищна церемония в Деня на Съединението във Варна бе избрана носителката на титлата „Мис България Глоуб“.

Михаела Василева пребори конкуренцията и се окичи с лентата на най-красивата българка. Михаела е бивша художествена гимнастичка, а нейна страст е писането на поеми. Тя е на 22 години. „Обожавам поезията, когато получа вдъхновение, пиша поеми. Тренирала съм художествена гимнастика в продължение на 13 години, като бях в националния отбор по естетическа групова гимнастика“, разказа пред „Телеграф“ Михаела. Последното й поприще е модата, като тази година предстои и дебютът на първата й колекция.

Жури

По време на събитието бяха избрани още 2 финалистки за форматите Super model Bulgaria и Lady Bulgaria. Това са Виктория Тименова и Катерина Цонева. С ролята на водещ на събитието блестящо се представи PR експертът на Варна и организатор на събития Десислав Димитров. Гласовете си за победителките дадоха Мисис България Гергана Михалева, Мира Матеева - собственик на VIP fashion group и организатор на “Мис Варна” и “Фестивал на модата и красотата”, дизайнерката Ани Николян, Александра Христова - Мис Варна 2024, и Катерина Кръстева, която представи България на “Мис Туризъм Свят” миналата година.

Шевици

Участничките в конкурса дефилираха в три тура. В първия кръг те представиха колекция дрехи с автентични български шевици на местната фирма “Етно бул дизайн”. Във втория тур красавиците представиха новата колекция бански на Pause Jeans, а на финала бяха облечени в стилни вечерни рокли на бутик “Тианда”. Събитието ще бъде излъчено по единствения български моден канал Code fashion tv.

*Автор: Василена Маринова