0

"Мис Варна" Елизабет Кравиц стана "Мис България" на пищно парти в "Ню Бояна филмс". Брюнетката с изумрудени очи грабна както най-желаната корона, така и няколко награди на спонсорите на конкурса и се отличи като най-красивото момиче в тазгодишната надпревара, съобщи "Труд".

Минути, след като ѝ бе поставена короната на главата, Елизабет получи прегръдка от баща си, който изгледа модното шоу от първите редове.

Елизабет все още е ученичка. Освен уроците тя се занимава професионално с мода от 4 години, както и със спортни танци, като дори вече е ставала и шампион на България.

Името на 17-годишната миска нашумя малко преди конкурса "Мис България", след като тя спечели регионалния "Мис Варна". Тогава имаше противоречиви коментари относно това, че титлата не е връчена на варненка, а на момиче с украински корени, каквото е потеклото на Елизабет Кравец.

СКАНДАЛНО: Мрежата подпука украинката, спечелила "Мис Варна"

На второ място на "Мис България" остана Илияна Борисова от Шумен, която се отличи с едно от най-красивите тела, а трета е брюнетката Антония Ванчева от Чирпан.

Момичетата дефилираха няколко пъти, като смениха четири вида облекла. Първо те се появиха с антични дрехи, после бяха със спортни екипи, третият етап бе по бански, а за финал излязоха с дизайнерски рокли на дизайнера София Борисова.

Тази година на конкурса се явиха 20 претендентки. Най-голямата от тях бе представителката от Бургас Зорница Петкова - на 24 години. Най-младите участнички пък бяха все още ученички - на 17 години.

Труд

В конкурса, който датира у нас още от 1928 година, могат да участват момичета от 17 до 25 години. А на модния спектакъл присъстваха няколко миски. Една от тях бе носителка на титлата "Мис България" за 1998 година - Наталия Гуркова. На червения килим се отчете и друга носителка на тази титла - Антония Петрова-Батинкова, която бе в компанията на съпруга си.

Миналогодишната носителка на престижната титла Александра Кръстева също бе част от звездните гости.

Биляна Йотовска и съпругът ѝ Димитър Димитров също пристигнаха на спектакъла в киноцентър "Бояна". Тя бе заложила на дълга рокля в пепел от рози, а Митко бе с риза в същия тон.

Освен тях се появиха още кипърският танцьор и съдия по спортни танци Памбос, певицата Анн-Джи, актьорът Иво Аръков и др. Направи впечатление и присъствието на Айлин и Поли от риалити формата "Ергенът 2", като двете седяха на различни маси с отделни компании. Всички те бяха посрещнати от организатора на конкурса Гаел Санчес.

Специална ВИП персона на събитието бе 11-годишната принцеса на Камбоджа - Ема Нородом, която бе част от журито на конкурса и поздрави Елизабет за отличието.

Специални изпълнения имаше от водещия на церемонията Орлин Павлов, както от рапърът Кристо и младата и талантлива Крисия. Кристо отправи апел, че жените трябва да бъдат закриляни и издигнати на пиедестал.