0

М ат ЛеБланк има лоша новина за своите фенове – взима си почивка от екрана за неопределено време.

Резюмето на актьора е изпълнено с няколко известни проекта, от които на първо място стои „Приятели“, където играе Джоуи Трибиани.

След това той получава собствен сериал на името на героя си, но той не се приема толкова добре от критиците и публиката.

Успява да се задържи на екран само два сезона, като привлече значително по-малко зрители от „Приятели“.

Освен със световна слава, „Приятели“ дарява ЛеБланк и с пет невероятни приятели в истинския живот.

През 90-те се запознава с Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Дейвид Шуимър, Лиса Кудроу и Матю Пери.

Всички без последния имат свои сериали в момента, като това кара феновете да се замислят дали няма скоро да видим малко събиране на част от великолепната шесторка.

Това се е случвало в миналото, когато Анистън и Пери гостуваха в „Агнешко“, където Кокс играеше главната роля.

Попитан дали би участвал в някой от проектите на бившите си колеги, Мат беше категоричен, че в момента си взима почивка от екрана и не обмисля гостуване, пише ET.

„Просто се наслаждавам на момента да не правя нищо. Много е хубаво. Ако се случи промяна, ще бъдете първите, които ще научите за нея“, допълни 55-годишният актьор.

Макар ЛеБланк да слезе от екрана, той все пак участва в специалното събиране на „Приятели“ миналата година.

Събитието беше организирано от HBO Max и се проведе на истинската снимачна площадка, където се снимат всичките 10 сезона от сериала.

Шестимата актьори имаха възможността да седнат на старите си столове, да се разходят из апартаментите на героите си и отново да се съберат на оранжевия диван.

След края на „Приятели“ през 2004 година, ЛеБланк започна да играе в сериала „Джоуи“. Комедията обаче се сгромоляса и приключи само две години по-късно.

След това актьорът реши да си вземе почивка от екрана, завръщайки се през 2011, играейки измислена версия на себе си в „Епизоди“.

Представянето му печели награда „Златен глобус“, както и четири номинации за „Еми“.

По време на излъчването на петия и последен сезон на „Епизоди“, Мат призна, че би се радвал да се пенсионира.