0

Посолството на Република Албания в София представя за първи път пред българската публика световноизвестните албански артисти - дивата Инва Мула, цигуларят Олен Чесари и пианиста Генц Тукичи в края на ноември тази година с тяхната музика във великолепен концерт под надслов „Околосветско пътешествие”. Особен блясък на концерта на живо ще придаде световноизвестното сопрано Инва Мула, която ще изпълни известни арии под звуците на цигулката на Олен Чезари и пианото на Генц Тукичи. На сцената на Софийската опера ще бъдат изпълнени вълшебни произведения от традиционната музика не само на Албания, но и на някои от народите по света.

Посолството на Албания в София ви кани да се насладите на концерта по повод 110-годишнината от Деня на независимостта на Република Албания и 100-годишнината от откриването на дипломатическите представителства в Тирана и София, в понеделник, 28 ноември 2022 г. , в 19.00ч.

Двигателна, завладяваща, очарователна, възвишена музика, изпята от дива...мюзикъл, изсвирен на пиано, който избистря ума и шепне на душата...цигулка, която лети много високо, танцува с вятъра, докосва небето...

Елате и нека споделим музиката на пътуващите звуци на тези изключителни артисти!

Повече информация ще намерите и на https://www.operasofia.bg/en/repertoire/567