0

Н аричат я Богинята, майката на нацията и кралицата на балканската музика. Тя е една от най-емблематичните певици на музикалната сцена - не само в родната Сърбия, но и на Балканите. Тя е Цеца Величкович. Сега тя дава специално интервю за зрителите на Нова, седмица преди големия си концерт в Бургас, в което разказва за един живот на сцената с поглед, който гледа в бъдещето. 

„Емоцията, с която ще се кача е уникална, защото имам много силна връзка с публиката. За мен е огромно удоволствие, защото българите ме приеха от самото начало на моята кариера. И вие сте изключително музикален народ. Затова за мен ще бъде чест да дойда в Бургас”, заяви Величкович.

Разкрива, че равносметка за живота си е направила още на 30 г. „Това няма нищо общо с годините. Да, когато натрупаш повече години, придобиваш повече опит. Но ако го нямаш този опит, животът няма да има смисъл дори и на 70 години, защото нищо няма да си научил”, смята тя.

Разказва, че е имала и план „Б” за живота си. „Щях да завърша университет. Щях да завърша психология, защото това е нещо, което много обичах”, споделя тя.

Пее от 5 годишна, на 10 получава и първия си хонорар. Споделя, че на тази възраст родителите ѝ са разполагали с хонорарите ѝ, но нищо не ѝ е липсвало.

Певицата е баба на две прекрасни внучета, които обожава, каза тя в интервюто пред Нова.

НА СЕДМОТО НЕБЕ: Цеца Величкович стана баба за втори път

„Всяка една амбиция, всяка една мечта, води до много лишения. В моят случай ми се наложи да се откажа от детството си, от всички онези неща, които правеха моите връстници – да ходят на екскурзии, да си играят, да излизат. Но аз реших, че мога да се откажа от тези неща за моята кариера. Тя ми беше приоритет. Целият живот е някакъв компромис. Компромис правите със собствените си деца, с родителите си. Има приятели, които забравяте. Просто животът е един компромис. Не може да имаш всичко на този свят. Някои неща просто преминават през ръцете ви и това е. Важното е хванете това, което ви прави щастливи!”, посочи тя.

Певицата смята, че човек се учи докато е жив, и се учи от грешките си. „Аз и до ден днешен се уча от грешките си и вървя напред. Не слагам маски. Аз съм това, което съм. Но искам да кажа следното - дори актьорите, които слагат маски, докато са на сцената, ги свалят след време. Защото това не сте вие. Не може цял живот да се носят маски. Това не е привично на нашата природа. Знаете ли, публиката не можеш толкова лесно да я излъжеш. Публиката усеща, когато се опитваш да я излъжеш. Може да си най-добрият певец, да направиш най-страхотното шоу, но ако не си искрен и не си това, което си ти – емоцията между изпълнителя и хората се губи”, обясни звездата.